r
Nosalty Logó

Vaníliás piskóta csokoládékrémmel és dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Vaníliás piskóta csokoládékrémmel és dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez és a díszítéshez

Összesen 259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez és a díszítéshez

Összesen 2071 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez és a díszítéshez

Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 259 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3630.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 2071 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládékrémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A lisztet, kukoricalisztet és keményítőt kimérjük, elkeverjük a sütőporral.
  2. Egy gyümölcstorta formát kikenünk margarinnal, kiszórjuk zsemlemorzsával.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük kemény habbá verni, közben fokozatosan hozzáadjuk a kétféle cukrot.
  5. A cukros masszába egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, azután a vanília aromát, majd a sütőporos lisztkeveréket.
  6. A nyers tésztát eloszlatjuk a sütőformában, kicsit megkocogtatjuk, hogy nagy buborékok ne legyenek benne, majd betesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Ez nagyjából 20 perc.
  7. Míg a tészta sül, elkészítjük a csokoládékrémet. Egy kisebb lábasban felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, takarékra vesszük a lángot, és addig kevergetjük, míg a csokoládé teljesen elolvad, és sima krémet kapunk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a margarint, és néha megkeverve hűlni hagyjuk.
  8. A kész tésztát is pihentetjük, egy tálra tesszük, majd mikor kihűlt, megkenjük a csokoládékrémmel.
  9. A diót egy száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, míg illatos nem lesz, azután megszórjuk vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5393
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Ajánló

Szülinapra, vendégváráshoz vagy egy kávé mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a nagyon gyors és könnyű süteményt az anyukám születésnapjára készítettem. Igaz, hogy ma van a napja, de én tegnap, munkából hazafelé jövet megkérdeztem páromat, hogy el tudnánk-e menni anyuékhoz, még este, mert mekkora meglepetés lenne... Azt mondta, lehet róla szó, de még dolgozik, szóval meglátjuk. No erre én, az örök optimista, gyorsan elkészítettem ezt a könnyű kis tortát, mert azért belül tudtam ám, hogy megyünk... :) Anyu szereti a diós, csokoládés süteményeket, szóval ez a süti most csak neki lett kitalálva. :) Hozzátartozik, hogy én még mindezek előtt beszéltem anyuval telefonon, és ő kérdezte is, hogy megyünk-e a hétvégén, de nem tudtam megmondani... Így aztán tényleg igazi meglepi lettünk!:D A süti már csak ráadás volt. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládékrémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...