r
Nosalty Logó

Vaníliás krémes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás krémes kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 1322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    232.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5788.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1970 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1931 mg
  • Nátrium
    1541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.3 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2089 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1443 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 5282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. A tészta alapanyagait összekeverjük robotgéppel csomómentesre.
  2. Egy kivajazott, kiliszteztett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük.
  3. Amíg sül a tészta, a krémet elkészítjük. Fél liter tejhez hozzáadjuk a két csomag vanília pudingport.
  4. Ha kész a puding, egy másik edényben összekeverjük robotgéppel a margarint, tojássárgáját, a porcukrot és a citrom reszelt héját, majd a pudingot ebbe beleöntjük.
  5. Összekeverjük ismét robotgéppel , akkor jó, ha elég sűrű krémet kapunk.
  6. Ha megsült a tészta (melyet tűpróbával ellenőrizhetünk), és már nem forró, akkor ráönthetjük a vaníliás krémet. Kicsit kinthagyjuk hűlni a krémet, majd ha már kissé megdermedt, kakaóport szórhatunk még rá, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9875
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán krémes sütemény, amelyet egyszerűen el lehet készíteni.

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...