r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos-kakaós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kathy55
Vaníliapudingos-kakaós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5965 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    397.6 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6717.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    2124 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2373 mg
  • Nátrium
    1788 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.7 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3677 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1825 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 5965 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét a vízzel, és a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük a lisztet, amit a sütőporral és a kakaóporral össszekevertünk.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és megsütjük. (Gáztepsiben sütöm.)
  3. A krémhez a pudingporokat megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd belekeverjük a kihűlt pudingot is. Ezután a kihűlt piskóta tetejére kenjük.
  4. A tetejére a tejszínhabot felverjük, majd belekeverjük a kakaóport is. (Csak akkor keverjük bele, ha a tejszínhab már jó kemény!) Majd az egészet a krém tetejére kenjük. Tetejét kakaóporral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35×25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16684
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kathy55 17 recept

A férjem nagyon szereti a kevés piskóta, magas krémes sütiket, hát ez is ilyen, az ő kedvéért sütök! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...