r
Nosalty Logó

Vaníliapuding gyömbéres szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
egelkatalin
Vaníliapuding gyömbéres szilvával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szilvamártáshoz

A pudinghoz

Összesen 453 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szilvamártáshoz

A pudinghoz

Összesen 1811 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szilvamártáshoz

A pudinghoz

Összesen 123 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 453 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.9 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 1811 kcal
  • 2% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A szilvamártáshoz

A pudinghoz

Elkészítés

A szilvamártáshoz

  1. A szilvához hozzáadunk 120 g cukrot, a citromlevet, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget. Erős tűzön kb. 5 percig főzzük.
  2. A vörösborban elkeverjük a keményítőt, a szilvához öntjük, és 1 perc alatt besűrítjük.
  3. A szilvamártást lehúzzuk a tűzről, kidobjuk belőle a fahéjat, és lehűtjük.
  4. A pudingport 1 dl hideg tejjel simára keverjük.
  5. A maradék tejet a vaníliával, a citromhéjjal és 60 g cukorral felforraljuk.
  6. Belekeverjük a pudingporos tejet, és lassú tűzön elkészítjük a pudingot, majd langyosra hűtjük.
  7. A pudingot 4 pohárba adagoljuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután tesszük rá a szilvamártást, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  8. Tejszínhabbal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3883
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

Szilva helyett használhatunk meggybefőttet is. A gyerekek miatt én is abból akartam, de kiették az alapanyagot a lábasból, így maradt a szilva. Aki kevésbé szereti a markáns ízeket, az kevesebb gyömbért és szegfűszeget használjon!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
egelkatalin 5 recept

Anyósom asztalán hentergett egy Nők Lapja. Lapozgatás közben találtam ezt a receptet, és rögtön megtetszett. Még a héten elkészítettem.

Hozzávalók

A szilvamártáshoz

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...