Vaníliakrémmel töltött fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
10 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
2g rum5 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
106g napraforgó olaj0 kcal
Vaníliakrém
-
43 kcal
-
50g tej28 kcal
Összesen
457
kcal
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
13g élesztő14 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g tej56 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
8g rum18 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
425g napraforgó olaj0 kcal
Vaníliakrém
-
171 kcal
-
200g tej112 kcal
Összesen
1825
kcal
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tészta
-
25.7g finomliszt94 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
8.6g tej5 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
-
36.4g napraforgó olaj0 kcal
Vaníliakrém
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
17.1g tej10 kcal
Összesen
157
kcal
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
457
kcal
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 38.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1271 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 282 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 274 micro
Összesen
1825
kcal
- 9% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
1.3 dkg élesztő
-
1 db tojássárgája
-
1.5 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 dl tej
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 ek rum
-
1 csipet só
-
3 dkg vaj
-
5 dl napraforgó olaj
Vaníliakrém
Elkészítés
Tészta
- A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá 1 tk cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt futtassuk fel. A porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval.
- A keverőtálba tegyük bele a tojássárgát, adjuk hozzá a rumot és a felfuttatott élesztőt, és keverjük össze. Ezután szitáljuk rá a lisztet, szórjuk rá a citromhéjjal összekevert cukrot, majd robotgéppel kezdjük el dagasztani a tésztát. (amennyiben szükséges egy kevés tejet még adhatunk hozzá, mert egy lágyabb tésztát kell hogy kapjunk)
- Amikor a tészta már összeállt, apránként csipkedjük hozzá a puha vajat, és dagasszuk tovább még pár percig, hogy elváljon az edény falától. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát!) Ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, szórjuk meg liszttel, majd langyos helyen, egy óra alatt kelesszük a duplájára.
- Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagra, és szaggassuk ki ízlés szerinti méretű fánkszaggatóval. A leeső részeket gyúrjuk össze, majd szintén nyújtsuk, és szaggassuk ki. (Én 4 cm-es szaggatóval szaggattam ki a tésztát.)Ezután takarjuk le egy konyharuhával a kiszaggatott fánkokat, és kb. 30 perc alatt kelesszük újra.
- Egy serpenyőbe öntsünk kb. 5 dl étolajat, majd forrósítsuk fel. Ezután helyezzünk bele pár darab fánkot úgy, hogy az eddig felül lévő fele kerüljön alulra, fedjük le a serpenyőt, és süssük szép barnára, majd fordítsuk meg a fánkokat, és FEDŐ NÉLKÜL süssük a másik felét is szép barnára. (Én üvegfedővel fedem le, így látom mikor sült meg az alja, és akkor átfordítom.)
- Ezután szedjük ki törlőpapírra, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Vaníliakrém
- A hideg tejjel keverjük simára az Aranka krémport, majd a robotgéppel először alacsony, majd magas sebességen keverjük pár perc alatt kemény habbá. Ezután töltsük bele egy kinyomózsákba, majd a fánkot oldalról szúrjuk fel, és töltsük meg a vaníliakrémmel.
- Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a megtöltött fánkokat, majd úgy kínáljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 3283
- Feltöltés dátuma: 2023. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept