Vaníliakrémes torta fondanttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortalaphoz
-
13g cukor48 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
22g finomliszt80 kcal
-
10g tej5 kcal
-
72 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A töltelékhez
-
43 kcal
-
83g tej47 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A tetejére (nyújtható fondant)
Összesen
864
kcal
- 3% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortalaphoz
-
150g cukor581 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
265g finomliszt965 kcal
-
115g tej64 kcal
-
98g napraforgó olaj864 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A tetejére (nyújtható fondant)
Összesen
10379
kcal
- 3% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortalaphoz
-
4.3g cukor17 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
3.3g tej2 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
A töltelékhez
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
28.8g tej16 kcal
-
7.2g margarin52 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A tetejére (nyújtható fondant)
Összesen
300
kcal
- 3% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 448.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.1 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
864
kcal
- 3% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90 g
Zsír
-
Összesen 357.9 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 155 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5385.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 2088 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 1518 mg
-
Nátrium 1515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1717.5 g
-
Cukor 1374 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 257.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2457 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 66 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 2323 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1608 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 781 micro
Összesen
10379
kcal
- 3% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 7.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
A tortalaphoz
-
150 g cukor
-
265 g finomliszt
-
1.2 dl tej
-
1.2 dl napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
0.8 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
1 l tej
-
25 dkg margarin
-
8 ek cukor
A tetejére (nyújtható fondant)
Elkészítés
A tortalaphoz
- Először is elkészítjük a nyújtható fondantot.
- Kimérünk mindent a tésztához: az első edényben a lisztet a sütőporral, a másodikban a cukrot, a tejet, az olajat és a tojássárgáját, a harmadikban a tojásfehérjét egy csipet sóval, pár csepp citromlével. Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a cukort, és kemény habbá keverjük az egészet.
- Utána elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát és a cukort, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet, ezután pedig magas fokozaton kb. 1,5-2 percig kavarjuk, míg szép sima lesz, és kicsit kivilágosodik.
- Ehhez óvatosan hozzáforgatjuk a habot kézi habverővel, hogy egyenletes legyen.
- Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a masszát. A forma oldalára húzogassuk fel egy kicsit a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni, egyenletesebb lesz a végeredmény. Addig süssük, míg szép színt nem kap. Eközben végezhetünk tűpróbát is.
- A krémhez kevés tejjel elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd az előmelegített tejhez adjuk, és sűrű masszává főzzük. Miután kihűlt, habverővel hozzáadagoljuk a margarint és az aromát. Ezt habos krémmé verjük.
- Ha kihűlt a tortalap, kivesszük a formából és 3 egyforma lapra vágjuk a korongot. Megkenjük a krémmel a lapok között, és körben a tortát is.
- Ezután kinyújtjuk a fondantot, és bevonjuk vele a tortát. Díszíthetjük előre elkészített figurákkal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5065
- Feltöltés dátuma: 2012. június 02.
Ajánló
Kisebb tortalap a tetejére (14-15 cm átmérőjű laphoz): Hozzávalók: 50 g cukor 20 g a tojáshabba 90 g liszt 35 ml tej 35 ml olaj 1 tojás 1/4 csomag sütőpor
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Párom informatikus, ezért készítettem szülinapjára ezt a tortát a tetején egy laptoppal és egy egérrel. Nem vagyunk édesszájúak, de egész hamar elfogyott :) Mégegyszer köszönet a nyújtható fondant receptért :)