r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes torta fondanttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliakrémes torta fondanttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez

A tetejére (nyújtható fondant)

Összesen 864 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez

A tetejére (nyújtható fondant)

Összesen 10379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortalaphoz

A töltelékhez

A tetejére (nyújtható fondant)

Összesen 300 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 864 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5385.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    2088 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1717.5 g
  • Cukor
    1374 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1608 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 10379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A töltelékhez

A tetejére (nyújtható fondant)

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Először is elkészítjük a nyújtható fondantot.
  2. Kimérünk mindent a tésztához: az első edényben a lisztet a sütőporral, a másodikban a cukrot, a tejet, az olajat és a tojássárgáját, a harmadikban a tojásfehérjét egy csipet sóval, pár csepp citromlével. Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a cukort, és kemény habbá keverjük az egészet.
  3. Utána elkeverjük a tejet, olajat, tojássárgát és a cukort, majd rászitáljuk a sütőporos lisztet, ezután pedig magas fokozaton kb. 1,5-2 percig kavarjuk, míg szép sima lesz, és kicsit kivilágosodik.
  4. Ehhez óvatosan hozzáforgatjuk a habot kézi habverővel, hogy egyenletes legyen.
  5. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a masszát. A forma oldalára húzogassuk fel egy kicsit a tésztát, így sülés közben jobban tud kapaszkodni, egyenletesebb lesz a végeredmény. Addig süssük, míg szép színt nem kap. Eközben végezhetünk tűpróbát is.
  6. A krémhez kevés tejjel elkeverjük a cukrot és a pudingport, majd az előmelegített tejhez adjuk, és sűrű masszává főzzük. Miután kihűlt, habverővel hozzáadagoljuk a margarint és az aromát. Ezt habos krémmé verjük.
  7. Ha kihűlt a tortalap, kivesszük a formából és 3 egyforma lapra vágjuk a korongot. Megkenjük a krémmel a lapok között, és körben a tortát is.
  8. Ezután kinyújtjuk a fondantot, és bevonjuk vele a tortát. Díszíthetjük előre elkészített figurákkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5060
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Ajánló

Kisebb tortalap a tetejére (14-15 cm átmérőjű laphoz): Hozzávalók: 50 g cukor 20 g a tojáshabba 90 g liszt 35 ml tej 35 ml olaj 1 tojás 1/4 csomag sütőpor

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom informatikus, ezért készítettem szülinapjára ezt a tortát a tetején egy laptoppal és egy egérrel. Nem vagyunk édesszájúak, de egész hamar elfogyott   :) Mégegyszer köszönet a nyújtható fondant receptért   :)

Hozzávalók

A tortalaphoz

A töltelékhez

A tetejére (nyújtható fondant)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...