Vaníliakrémes pillangó torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
1g víz0 kcal
-
10g finomliszt38 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
A díszítéshez
-
13g banán7 kcal
-
8g kivi4 kcal
-
22g narancs7 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
528
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
16g víz0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
286 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
900g tej504 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A díszítéshez
-
150g banán85 kcal
-
100g kivi46 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
6319
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
11.2g tojás14 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
4.3g finomliszt15 kcal
-
2.6g étkezési keményítő10 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
30.6g tej17 kcal
-
4.6g vaníliás pudingpor17 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
8.5g margarin61 kcal
A díszítéshez
-
5.1g banán3 kcal
-
3.4g kivi2 kcal
-
8.8g narancs3 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
Összesen
214
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
528
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.4 g
Zsír
-
Összesen 311.5 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3685.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1468 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 148 mg
-
Foszfor 945 mg
-
Nátrium 965 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 788.1 g
-
Cukor 479 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 737.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3097 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 270 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 963 mg
-
Retinol - A vitamin: 2933 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 1844 micro
-
β-crypt 246 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1842 micro
Összesen
6319
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
20 dkg porcukor
-
2 ek víz
-
12.5 dkg finomliszt
-
7.5 dkg étkezési keményítő
-
1 csipet só
A krémhez
-
9 dl tej
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
20 dkg cukor
-
25 dkg margarin
A díszítéshez
-
1 db banán
-
1 db kivi
-
1 db narancs
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- 6 tojássárgáját 12,5 dkg porcukorral és a 2 ek vízzel fehéredésig keverjük.
- A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a maradék 7,5 dkg porcukrot, és addig keverjük, míg vágható nem lesz.
- A tojáshabot a krémre halmozzuk, majd a liszttel és a keményítővel lazán összekeverjük.
- A piskótamasszát sütőpapíros kerek tortasütőformába töltjük, és megsütjük.
- Krémhez: a tejet, a vaníliás pudingokkal és a cukorral felfőzzük, ha már kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
- Ha kihűlt a piskóta 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, és középen kettévágjuk, majd összeforgatjuk és díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9968
- Feltöltés dátuma: 2012. február 08.
Ajánló
Szülinapra, névnapra, gyerekzsúrra egyaránt alkalmas, mutatós desszert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Van egy régi kedvenc édességes könyvem, a bécsi piskóta massza onnét való, remek piskóta, nem lesz ragacsos. A krém pedig egy bevált recept, a lényeg, hogy hűtsük langyosra a pudingot. Kislányom 5.-ik születésnapi tortája volt, nagy sikerrel. :)