r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes pillangó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliakrémes pillangó torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    311.5 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3685.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1468 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.1 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    963 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2933 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    246 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1842 micro
Összesen 6319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 6 tojássárgáját 12,5 dkg porcukorral és a 2 ek vízzel fehéredésig keverjük.
  2. A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval félkeményre verjük, majd hozzáadjuk a maradék 7,5 dkg porcukrot, és addig keverjük, míg vágható nem lesz.
  3. A tojáshabot a krémre halmozzuk, majd a liszttel és a keményítővel lazán összekeverjük.
  4. A piskótamasszát sütőpapíros kerek tortasütőformába töltjük, és megsütjük.
  5. Krémhez: a tejet, a vaníliás pudingokkal és a cukorral felfőzzük, ha már kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
  6. Ha kihűlt a piskóta 3 lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel, és középen kettévágjuk, majd összeforgatjuk és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9968
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Ajánló

Szülinapra, névnapra, gyerekzsúrra egyaránt alkalmas, mutatós desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van egy régi kedvenc édességes könyvem, a bécsi piskóta massza onnét való, remek piskóta, nem lesz ragacsos. A  krém pedig egy bevált recept, a lényeg, hogy hűtsük langyosra a pudingot. Kislányom 5.-ik születésnapi tortája volt, nagy sikerrel. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...