r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliakrémes diótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5512 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    298 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5564.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1436 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1253 mg
  • Nátrium
    2379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.7 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2003 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1385 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 5512 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejtermékeket, végül a szódabikarbónával átszitált lisztet, majd a diót.
  2. Adjuk hozzá a tojásfehérjét. Válasszuk ketté a tésztát, mert kettőt sütünk belőle. (kicsit vastagabbnak kell lennie)
  3. Egy kerek tortaformát kenjünk ki margarinnal, majd liszttel, és öntsük bele az egyik tésztaadagot.
  4. Sütőben süssük meg. Majd a másodikat is megsütjük. Fontos, hogy hagyjuk kihűlni!
  5. A krémhez elkészítjük a pudingot a tejből és vízből, majd kihűtjük. A margarint és a cukrokat a citrom levével, és héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
  6. A tortalapokat megkenjek a krém 3/4 ével, egymásra helyezzük, majd a maradék krémmel befedjük.
  7. Hűtőbe tesszük pár órára.
  8. Díszítésnek reszelt csoki, tortadara is megállja a helyét, fantázia kérdése. :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22493
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Ajánló

A tetejére tényleg bármi kerülhet. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy blikk nők recept, kicsit átalakítottam. :) A puding szerintem túl tömény lenne csak tejjel, így sokkal lágyabb lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...