r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-diós palacsintatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Vaníliakrémes-diós palacsintatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Összesen 464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Összesen 5580 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Összesen 201 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.1 g

Zsír

  • Összesen
    244.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    2028 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    559.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1035 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    1532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2171 micro
Összesen 5580 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Elkészítés

palacsinta

  1. A szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. Annyi ásványvizet tegyünk hozzá, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
  2. A tojások sárgáját egy lábasban a cukorral együtt alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, a tejet apránként adagoljuk, keverjük el csomómentesen.
  3. Takarékon állandóan kevergetve főzzük közepes sűrűségűre. Kavarjuk el a vaníliás cukorral.
  4. A tortaformánkat - oldalát is - béleljük ki alufóliával. Alaposan - mindenhol - kenjük ki vajjal. (A fóliát beleszabom a formába, kiveszem, alaposan megkenem, majd visszarakom.)
  5. Diót a porcukorral keverjük össze, töltsük meg a palacsintákat, ne nagyon szorosan tekerjük fel. Vágjuk 3 egyforma darabba, rakosgassuk körbea formába. A hajtás az első sornálbelül legyen. A palacsinta darabokkal töltsük ki a formát ne túl szorosan, de azért tartsák egymást.
  6. A langyosra hűlt vaníliakrémet (ha besűrűsödött, kevés tejjel hígítsuk fel) egyenletesen oszlassuk el a palacsinták tetején.
  7. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percet süssük, amíg a krém kicsit megkeményedik. (rezgőssé válik)
  8. Készítsünk nagyon kemény habot a tojásfehérjékbőla cukorral. Óvatosan keverjük bele a sárgabaracklekvárt.
  9. Simítsuk a palacsinták tetejére, tegyük vissza a sütőbe még kb. 10 percre.
  10. Tortaformában hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 22275
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 13.

Ajánló

Ha a porcukros dió kevésnek bizonyul (jártam már így), a torta közepére kerülő palacsintákat lekvárral kenem meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs kész 10 perc alatt. Viszont finom. Szeretjük langyosan és hidegen is. Kívánságra, mikróban 30 mp alatt szoktam 1 "tortaszeletet" meglangyosítani.

Hozzávalók

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...