r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-diós palacsintatorta

Gabys
Vaníliakrémes-diós palacsintatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

464
Kalória
14.8g
Fehérje
54.3g
Szénhidrát
20.4g
Zsír
46.7g
Víz
159.4g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
21.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Összesen 464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Összesen 5580 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

palacsinta

vaníliakrém

töltelék

hab a tetejére

tortaforma kikenéséhez

Összesen 201 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 464 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.1 g

Zsír

  • Összesen
    244.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6086.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    2028 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    651.9 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    559.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1035 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    1532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1016 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2171 micro
Összesen 5580 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

palacsinta

  1. A szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. Annyi ásványvizet tegyünk hozzá, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
  2. A tojások sárgáját egy lábasban a cukorral együtt alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, a tejet apránként adagoljuk, keverjük el csomómentesen.
  3. Takarékon állandóan kevergetve főzzük közepes sűrűségűre. Kavarjuk el a vaníliás cukorral.
  4. A tortaformánkat - oldalát is - béleljük ki alufóliával. Alaposan - mindenhol - kenjük ki vajjal. (A fóliát beleszabom a formába, kiveszem, alaposan megkenem, majd visszarakom.)
  5. Diót a porcukorral keverjük össze, töltsük meg a palacsintákat, ne nagyon szorosan tekerjük fel. Vágjuk 3 egyforma darabba, rakosgassuk körbea formába. A hajtás az első sornálbelül legyen. A palacsinta darabokkal töltsük ki a formát ne túl szorosan, de azért tartsák egymást.
  6. A langyosra hűlt vaníliakrémet (ha besűrűsödött, kevés tejjel hígítsuk fel) egyenletesen oszlassuk el a palacsinták tetején.
  7. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percet süssük, amíg a krém kicsit megkeményedik. (rezgőssé válik)
  8. Készítsünk nagyon kemény habot a tojásfehérjékbőla cukorral. Óvatosan keverjük bele a sárgabaracklekvárt.
  9. Simítsuk a palacsinták tetejére, tegyük vissza a sütőbe még kb. 10 percre.
  10. Tortaformában hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28

Nincs kész 10 perc alatt. Viszont finom. Szeretjük langyosan és hidegen is. Kívánságra, mikróban 30 mp alatt szoktam 1 "tortaszeletet" meglangyosítani.

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...