Vaníliakrémes-diós palacsintatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
palacsinta
-
33g finomliszt121 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
8g ásványvíz0 kcal
vaníliakrém
-
8g tojássárgája27 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3 kcal
töltelék
hab a tetejére
-
17g tojásfehérje9 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
9 kcal
tortaforma kikenéséhez
-
4g vaj30 kcal
Összesen
464
kcal
- 11% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
palacsinta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
600g tej336 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g ásványvíz0 kcal
vaníliakrém
-
100g tojássárgája322 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
600g tej336 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
töltelék
hab a tetejére
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
111 kcal
tortaforma kikenéséhez
-
50g vaj359 kcal
Összesen
5580
kcal
- 11% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
palacsinta
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
21.7g tej12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
3.6g ásványvíz0 kcal
vaníliakrém
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
21.7g tej12 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
töltelék
hab a tetejére
-
7.2g tojásfehérje4 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
1.4g sárgabaracklekvár4 kcal
tortaforma kikenéséhez
-
1.8g vaj13 kcal
Összesen
201
kcal
- 11% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 507.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
464
kcal
- 11% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.1 g
Zsír
-
Összesen 244.9 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 106 g
-
Koleszterin 1913 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6086.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 1916 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 477 mg
-
Foszfor 2028 mg
-
Nátrium 1290 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 651.9 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 559.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1035 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 377 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 570 micro
-
Kolin: 1532 mg
-
Retinol - A vitamin: 1016 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2171 micro
Összesen
5580
kcal
- 11% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
palacsinta
-
40 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
6 dl tej
-
1 csipet só
-
1 ek cukor
vaníliakrém
-
5 db tojássárgája
-
5 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
6 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
töltelék
-
10 dkg porcukor
hab a tetejére
-
5 db tojásfehérje
-
1 ek cukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
tortaforma kikenéséhez
Elkészítés
palacsinta
- A szokásos módon vékony palacsintákat sütünk. Annyi ásványvizet tegyünk hozzá, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk.
- A tojások sárgáját egy lábasban a cukorral együtt alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, a tejet apránként adagoljuk, keverjük el csomómentesen.
- Takarékon állandóan kevergetve főzzük közepes sűrűségűre. Kavarjuk el a vaníliás cukorral.
- A tortaformánkat - oldalát is - béleljük ki alufóliával. Alaposan - mindenhol - kenjük ki vajjal. (A fóliát beleszabom a formába, kiveszem, alaposan megkenem, majd visszarakom.)
- Diót a porcukorral keverjük össze, töltsük meg a palacsintákat, ne nagyon szorosan tekerjük fel. Vágjuk 3 egyforma darabba, rakosgassuk körbea formába. A hajtás az első sornálbelül legyen. A palacsinta darabokkal töltsük ki a formát ne túl szorosan, de azért tartsák egymást.
- A langyosra hűlt vaníliakrémet (ha besűrűsödött, kevés tejjel hígítsuk fel) egyenletesen oszlassuk el a palacsinták tetején.
- Előmelegített sütőben kb. 15-20 percet süssük, amíg a krém kicsit megkeményedik. (rezgőssé válik)
- Készítsünk nagyon kemény habot a tojásfehérjékbőla cukorral. Óvatosan keverjük bele a sárgabaracklekvárt.
- Simítsuk a palacsinták tetejére, tegyük vissza a sütőbe még kb. 10 percre.
- Tortaformában hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 231
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 22275
- Feltöltés dátuma: 2013. október 13.
Ajánló
Ha a porcukros dió kevésnek bizonyul (jártam már így), a torta közepére kerülő palacsintákat lekvárral kenem meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
Nincs kész 10 perc alatt. Viszont finom. Szeretjük langyosan és hidegen is. Kívánságra, mikróban 30 mp alatt szoktam 1 "tortaszeletet" meglangyosítani.