r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliakrémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    267.2 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4002.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    748.8 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2271 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1806 micro
Összesen 5924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Válaszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől. A fehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaót, tegyük bele a sárgáját, ezzel is jól keverjük össze. Majd forgassuk bele a kemény, habbá vert fehérjét óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze a hab.
  2. Tegyük egy nagy, kerek tortaformába a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig, vagytűpróbáig süssük. Hagyuk kihűlni, majd vágjuk úgy fel, hogy 3 réteget kapjunk.
  3. Amíg a piskóta sül, keverjük össze a pudingport, a cukrot és a tejet, a lisztet, majd főzzük sűrűre. Tegyük félre, hogy teljesen hűljön ki. Ha ez megvan, akkor turmixoljuk össze a vajjal, a vaníliás cukorral és a vanília aromával.
  4. Ha már teljesen kihűlt a piskótánk, akkor kenjük meg a rétegeket a krémmel, tegyük egymásra. A tetejét nem kell bekenni.
  5. A maradék krémbe tegyünk sárga ételfestéket és jól keverjük ki. Majd kezdhetjük a tortánkat díszíteni. A krémet nyomózsákba tesszük és csillagcsőves díszítővel kicsi rózsákat nyomkodunk a tortára. A torta közepétől kezdjük a díszítést csigavonalban úgy, hogy még a másik színből is egyszer tudjunk így egy vonalat nyomni. Ha körbeértünk a tortán a sárga krémmel, akkor a maradék krémbe tegyünk kék ételfestéket, jól kavarjuk ki, így kapunk majd zöld színt, és ugyanígy díszítsük tovább a tortát a krémmel, mint eddig.
  6. Végül tetszés szerint díszítsük a tortát a gumicukorral és cukordarával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4236
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a névnapomra sütöttem magamnak.-)) Lehet, hogy ez viccesen hangzik egy kicsit, de nem mindennap süt az ember tortát és legalább így kiélhettem "művészi" hajlamaim. Mert sütni azt szeretek, na meg persze a családom is nagyon szereti, ha alkotok valami finomat. Ez lett a végeredmény..

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...