r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliakrémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 592 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    267.2 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4002.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    748.8 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    1393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2271 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1806 micro
Összesen 5924 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Válaszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől. A fehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaót, tegyük bele a sárgáját, ezzel is jól keverjük össze. Majd forgassuk bele a kemény, habbá vert fehérjét óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze a hab.
  2. Tegyük egy nagy, kerek tortaformába a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig, vagytűpróbáig süssük. Hagyuk kihűlni, majd vágjuk úgy fel, hogy 3 réteget kapjunk.
  3. Amíg a piskóta sül, keverjük össze a pudingport, a cukrot és a tejet, a lisztet, majd főzzük sűrűre. Tegyük félre, hogy teljesen hűljön ki. Ha ez megvan, akkor turmixoljuk össze a vajjal, a vaníliás cukorral és a vanília aromával.
  4. Ha már teljesen kihűlt a piskótánk, akkor kenjük meg a rétegeket a krémmel, tegyük egymásra. A tetejét nem kell bekenni.
  5. A maradék krémbe tegyünk sárga ételfestéket és jól keverjük ki. Majd kezdhetjük a tortánkat díszíteni. A krémet nyomózsákba tesszük és csillagcsőves díszítővel kicsi rózsákat nyomkodunk a tortára. A torta közepétől kezdjük a díszítést csigavonalban úgy, hogy még a másik színből is egyszer tudjunk így egy vonalat nyomni. Ha körbeértünk a tortán a sárga krémmel, akkor a maradék krémbe tegyünk kék ételfestéket, jól kavarjuk ki, így kapunk majd zöld színt, és ugyanígy díszítsük tovább a tortát a krémmel, mint eddig.
  6. Végül tetszés szerint díszítsük a tortát a gumicukorral és cukordarával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4227
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a névnapomra sütöttem magamnak.-)) Lehet, hogy ez viccesen hangzik egy kicsit, de nem mindennap süt az ember tortát és legalább így kiélhettem "művészi" hajlamaim. Mert sütni azt szeretek, na meg persze a családom is nagyon szereti, ha alkotok valami finomat. Ez lett a végeredmény..

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek