Vaníliakrémes csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
32g tojásfehérje17 kcal
-
16g tojássárgája52 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
4 kcal
-
5 kcal
A krémhez
-
34 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
4 kcal
-
80g tej45 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
10g gumicukor34 kcal
-
14 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
592
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
800g tej448 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
100g gumicukor342 kcal
-
38g színes cukorka144 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
5924
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
13.6g tojásfehérje7 kcal
-
6.8g tojássárgája22 kcal
-
10.6g finomliszt39 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A krémhez
-
3.8g vaníliás pudingpor15 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
10.6g vaj76 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
34.1g tej19 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
A díszítéshez
-
4.3g gumicukor15 kcal
-
1.6g színes cukorka6 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
253
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
592
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 123.9 g
Zsír
-
Összesen 267.2 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 2274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4002.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 1271 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1177 mg
-
Nátrium 1070 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 748.8 g
-
Cukor 409 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 444.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2320 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 1393 mg
-
Retinol - A vitamin: 2271 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 536 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1806 micro
Összesen
5924
kcal
- 8% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
253
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojásfehérje
-
8 db tojássárgája
-
25 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
1 evőkanál finomliszt
-
250 g vaj
-
8 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 dl tej
-
1 teáskanál vaníliaaroma
A díszítéshez
-
100 g gumicukor
Elkészítés
A piskótához
- Válaszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől. A fehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük össze a lisztet, a cukrot, a kakaót, tegyük bele a sárgáját, ezzel is jól keverjük össze. Majd forgassuk bele a kemény, habbá vert fehérjét óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze a hab.
- Tegyük egy nagy, kerek tortaformába a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig, vagytűpróbáig süssük. Hagyuk kihűlni, majd vágjuk úgy fel, hogy 3 réteget kapjunk.
- Amíg a piskóta sül, keverjük össze a pudingport, a cukrot és a tejet, a lisztet, majd főzzük sűrűre. Tegyük félre, hogy teljesen hűljön ki. Ha ez megvan, akkor turmixoljuk össze a vajjal, a vaníliás cukorral és a vanília aromával.
- Ha már teljesen kihűlt a piskótánk, akkor kenjük meg a rétegeket a krémmel, tegyük egymásra. A tetejét nem kell bekenni.
- A maradék krémbe tegyünk sárga ételfestéket és jól keverjük ki. Majd kezdhetjük a tortánkat díszíteni. A krémet nyomózsákba tesszük és csillagcsőves díszítővel kicsi rózsákat nyomkodunk a tortára. A torta közepétől kezdjük a díszítést csigavonalban úgy, hogy még a másik színből is egyszer tudjunk így egy vonalat nyomni. Ha körbeértünk a tortán a sárga krémmel, akkor a maradék krémbe tegyünk kék ételfestéket, jól kavarjuk ki, így kapunk majd zöld színt, és ugyanígy díszítsük tovább a tortát a krémmel, mint eddig.
- Végül tetszés szerint díszítsük a tortát a gumicukorral és cukordarával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4245
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a tortát a névnapomra sütöttem magamnak.-)) Lehet, hogy ez viccesen hangzik egy kicsit, de nem mindennap süt az ember tortát és legalább így kiélhettem "művészi" hajlamaim. Mert sütni azt szeretek, na meg persze a családom is nagyon szereti, ha alkotok valami finomat. Ez lett a végeredmény..