r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Vaníliakrémes almás pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

vaníliás krém és még azon kívül

Összesen 800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

vaníliás krém és még azon kívül

Összesen 4800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

vaníliás krém és még azon kívül

Összesen 218 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    237.1 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2735.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2002 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1941 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 4800 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

tészta

vaníliás krém és még azon kívül

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük, annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi egy rugalmas tésztához szükséges.
  2. Egy fakanál segítségével összeállítjuk a tésztát, csak a legvégén gyúrjuk kézzel, ha szükséges.
  3. 30 percig hideg helyen pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet.
  4. A tej egy részét fölmelegítjük. Közben a tojások sárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, étkezési keményítőt összekeverjük, a maradék tejjel kicsit fölhígítjuk, és a meleg tejhez öntjük, sűrű állagúra főzzük.
  5. A linzertészta háromnegyed részét lisztezett felületen kicsit nagyobb méretre nyújtjuk, mint a piteforma.
  6. Kivajazzuk a formát, és a nyújtófa segítségével belehelyezzük a tésztát. A tészta szélét is megformázzuk. Egy villa segítségével az alját megszurkáljuk.
  7. A vaníliás krémet a pitetésztára öntjük. Egyenletesen elkenjük.
  8. Az amarettini kekszet darabosra összetörjük, és a krémre szórjuk.
  9. Az almákat meghámozzuk, a magokat is eltávolítjuk, és vékony szeleteket alkotunk. Folyamatosan, egymást kicsit lefedve a krémre rakjuk. (Az alma mennyisége függhet attól, milyen vastag szeleteket alkotunk.) Enyhén megszórjuk fahéjas cukorral. A forma oldaláról a kilátszó tészta széleit ráhajtjuk az almákra.
  10. A maradék tésztát 2 hosszú rúdba kisodorjuk, majd készítünk egy fonatot, és a tészta szélére körberakjuk. (A szépség hibákat kijavítjuk.)
  11. Tojás-tej keverékével lekenjük a tésztafonatot. 180 fokon 45 percig sütjük.
  12. Miután kihűlt, megszórhatjuk még porcukorral. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 39859
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliakrémes almás pite
Éva házias konyhája 159 recept

Egy olasz receptoldalon fedeztem föl ezt a receptet  A tészta a már nálam jól bevált linzeralappal készült  A tölteléket viszont az eredeti recept alapján készítettem el.

Hozzávalók

tészta

vaníliás krém és még azon kívül

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...