Vanília pudingos csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
75g tej42 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
35 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A krémhez
Összesen
852
kcal
- 10% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
300g tej168 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A krémhez
Összesen
3408
kcal
- 10% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
29.1g finomliszt106 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
17.5g tej10 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A krémhez
-
5.2g vaníliás pudingpor20 kcal
-
34.9g tej20 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
Összesen
199
kcal
- 10% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 688.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.8 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
852
kcal
- 10% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.1 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2755.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 1140 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 732 mg
-
Nátrium 546 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 635 g
-
Cukor 167 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 123.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
Összesen
3408
kcal
- 10% Fehérje
- 71% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
8 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
3 dl tej
-
2.5 dkg élesztő
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
4 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- A krémhez megfőzzük a cukros tejben a pudingot. Hagyjuk langyosra hűlni. (figyeljünk arra, hogy ne hűljön ki teljesen, mert akkor darabos lesz és nem lehet elkenni a tésztán)
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
- A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd a megkelt élesztővel összeállítjuk, és jól kidolgozzuk.
- Időnk függvényében kétféleképp is készíthetjük a tészát:
- a) a kidolgozott tésztát nem kelesztjük, hanem kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra (70x70-es méretűre), megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, akár a beiglit, majd kb. 2 ujjnyira felszeleteljük a tésztát és vágott felével sütőpapíros tepsire helyezzük. A csigákat langyos helyen 40 percig kelesztjük.
- b) a kidolgozott tésztát a klasszikus módon a duplájára kelesztjük, kinyújtjuk, megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, szeleteljük, tepsibe tesszük, majd 15-20 percet pihentetjük.
- Előmelegített sütőben megsütjük. (nekem 2 tepsire férnek rá a csigák, ezeket egyszerre légkeveréses sütőben sütöm 180 fokon. Amikor pirulni kezd a csiga, a hőfokot mérséklem kb. 150-160 fokra)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 438
- Tegnapi nézettség: 47
- 7 napos nézettség: 330
- Össznézettség: 80385
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
nyihaj
120 recept
Régi Príma Konyha magazinból való a recept, a gyerekeim kedvence :) A pudingba ízlés szerint tehető darabolt csokoládé, mazsola vagy aszalt gyümölcs. A tészta tölthető, tekerhető olvasztott vajjal és vaníliás cukorral, vagy kakaóval megszórva is. A képen a tészta fele készült csak pudinggal, így kisebb a csiga mérete. Ha az egész tésztát tekerjük fel, akkor szép nagy tenyérnyi csigákat kapunk :) Nagyon finom, puha a tésztája.