r
Nosalty Logó

Vanília pudingos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Vanília pudingos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 852 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3408 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 852 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2755.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 3408 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez megfőzzük a cukros tejben a pudingot. Hagyjuk langyosra hűlni. (figyeljünk arra, hogy ne hűljön ki teljesen, mert akkor darabos lesz és nem lehet elkenni a tésztán)
  2. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd a megkelt élesztővel összeállítjuk, és jól kidolgozzuk.
  4. Időnk függvényében kétféleképp is készíthetjük a tészát:
  5. a) a kidolgozott tésztát nem kelesztjük, hanem kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra (70x70-es méretűre), megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, akár a beiglit, majd kb. 2 ujjnyira felszeleteljük a tésztát és vágott felével sütőpapíros tepsire helyezzük. A csigákat langyos helyen 40 percig kelesztjük.
  6. b) a kidolgozott tésztát a klasszikus módon a duplájára kelesztjük, kinyújtjuk, megkenjük a langyos pudinggal, feltekerjük, szeleteljük, tepsibe tesszük, majd 15-20 percet pihentetjük.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. (nekem 2 tepsire férnek rá a csigák, ezeket egyszerre légkeveréses sütőben sütöm 180 fokon. Amikor pirulni kezd a csiga, a hőfokot mérséklem kb. 150-160 fokra)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 438
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 165
  • Össznézettség: 81412
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi Príma Konyha magazinból való a recept, a gyerekeim kedvence :) A pudingba ízlés szerint tehető darabolt csokoládé, mazsola vagy aszalt gyümölcs. A tészta tölthető, tekerhető olvasztott vajjal és vaníliás cukorral, vagy kakaóval megszórva is. A képen a tészta fele készült csak pudinggal, így kisebb a csiga mérete. Ha az egész tésztát tekerjük fel, akkor szép nagy tenyérnyi csigákat kapunk :) Nagyon finom, puha a tésztája.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...