Vajban sült uborka petrezselyem pestóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az uborkához
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
A petrezselyem pestohoz
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g dió164 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
2g tökmagolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
473
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az uborkához
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
A petrezselyem pestohoz
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g dió327 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
4g tökmagolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
945
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
Az uborkához
-
69.7g kígyóuborka10 kcal
-
8.7g vaj62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
A petrezselyem pestohoz
-
7.8g petrezselyem3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8.7g dió57 kcal
-
2.8g olívaolaj25 kcal
-
0.7g tökmagolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
164
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 212.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 408 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 1267 micro
-
β-crypt 51 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1299 micro
Összesen
473
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 94 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 719.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 313 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 425 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 551 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 816 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 2534 micro
-
β-crypt 101 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2598 micro
Összesen
945
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 441 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 453 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
Az uborkához
-
1 közepes db kígyóuborka
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
A petrezselyem pestohoz
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg dió
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Az uborkához
- Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a magját, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
- Besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a sós levet.
- A vajat felhevítjük, és 4-5 percig sütjük rajta az uborkát, közben kevergetjük, hogy minden oldala süljön az uborkaszeleteknek.
- Ezt követően egy tálba szedjük, csepegtetünk rá citromlevet, hozzákeverjük a petrezselyem pestót.
- Melegen fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9793
- Feltöltés dátuma: 2010. április 28.
Ajánló
Sült hús mellé, köretként fogyaszthatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretem kipróbálni a zöldségeknek számunkra nem megszokott módon történő elkészítését. Az uborkának vajban sütése felénk nem egy szokványos felhasználási mód. A spanyolok a citromos vajban sült uborkát tapas-ként fogyasztják. Kicsit tovább gondoltam, petrezselyem pestóval ízesítettem, sült hús mellé kiváló köret kerekedett belőle. (Meglepően kellemes ízű lett:)