r
Nosalty Logó

Vajban sült uborka petrezselyem pestóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vajban sült uborka petrezselyem pestóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az uborkához

A petrezselyem pestohoz

Összesen 473 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az uborkához

A petrezselyem pestohoz

Összesen 945 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az uborkához

A petrezselyem pestohoz

Összesen 164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1267 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 473 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    94 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    425 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    816 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2534 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2598 micro
Összesen 945 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Az uborkához

A petrezselyem pestohoz

Elkészítés

Az uborkához

  1. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a magját, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. Besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk róla a sós levet.
  3. A vajat felhevítjük, és 4-5 percig sütjük rajta az uborkát, közben kevergetjük, hogy minden oldala süljön az uborkaszeleteknek.
  4. Ezt követően egy tálba szedjük, csepegtetünk rá citromlevet, hozzákeverjük a petrezselyem pestót.
  5. Melegen fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9806
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 28.

Ajánló

Sült hús mellé, köretként fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem kipróbálni a zöldségeknek számunkra nem megszokott módon történő elkészítését. Az uborkának vajban sütése felénk nem egy szokványos felhasználási mód. A spanyolok a citromos vajban sült uborkát tapas-ként fogyasztják. Kicsit tovább gondoltam, petrezselyem pestóval ízesítettem, sült hús mellé kiváló köret kerekedett belőle. (Meglepően kellemes ízű lett:)  

Hozzávalók

Az uborkához

A petrezselyem pestohoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...