r
Nosalty Logó

Vagdalt zöldségekkel töltve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Bjkata
Vagdalt zöldségekkel töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 477 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 2869 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

Összesen 151 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1556.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 477 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.9 g

Zsír

  • Összesen
    151.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9338.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    3252 mg
  • Nátrium
    4647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1277.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1702 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    498 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    1903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    670 micro
  • α-karotin
    3758 micro
  • β-karotin
    10400 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5560 micro
Összesen 2869 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Elkészítés

A húshoz

  1. A zsemléket tejbe vagy vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
  2. A hagymákat és az áztatott zsemléket ledaráljuk.
  3. Összekeverjük a darált húst a többi hozzávalóval.
  4. Tepsit vagy jénait megkenünk egy kevés olajjal, beszórjuk zsemlemorzsával.
  5. A tepsiben két rudat készítünk. Először az egyik rúd alsó rétegét igazítjuk a tepsi egyik felébe. Ebbe egy kis hosszanti mélyedést készítünk, ide fogjuk belerakni a tojásba töltött zöldségeket.
  6. A 6 tojást kissé megsózzuk, kevés kakukkfüvet is szórunk bele. A tojásból kevés olajon 3 db palacsintaszerű rántottát sütünk. Ezekbe töltjük a sárgarépát és a zöldborsót. (Ízlés szerint rakhatunk bele sült kaliforniai paprikát is vagy más párolt zöldséget.)
  7. A fasírozottba helyezett töltött "palacsintákat" befedjük a fűszeres darált hússal, majd ugyanígy elkészítjük a másik rudat is.
  8. Formásra igazítjuk a kezünkkel a töltött fasírozott rudakat, majd meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és kb. 1 óra alatt pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 8720
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Ajánló

Tálalhatjuk bármilyen körettel forrón, de hidegtálakon is mutatós finomság lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Stefánia vagdalt zöldséges változata azoknak is elnyerheti a tetszését, akik nem kedvelik a főtt tojást. Nálunk is azért készült ma ilyen töltelékkel, mert a családban nem mindenki kedveli a töltött fasírozottat tojással, de a sárgarépás-zöldborsós szeletek láttán mindenkinek felcsillant a szeme.:)

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...