r
Nosalty Logó

Vagdalt húspogácsa

Katharosz
Vagdalt húspogácsa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

943
Kalória
31.2g
Fehérje
24.1g
Szénhidrát
80.6g
Zsír
125.2g
Víz
123.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 943 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 3771 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 943 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    322.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    1370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    501 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 3771 kcal
  • 12% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 353 kcal

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát pici sóval olajon megfonnyasztjuk, a vége felé hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kicsit átforgatjuk benne, majd a hőt elzárva alatta kevés pirospaprikát keverünk bele.
  2. Közben a szikkadt zsömléket tejbe vagy hideg vízbe áztatjuk, és kinyomkodjuk a felesleges nedvességet belőle.
  3. Összeállítjuk a fasírtot, a darált húshoz adjuk a szétmorzsolt, kinyomkodott zsömléket, a tojást, a kihűlt hagymát, sót és borsot, majd jól összedolgozzuk.
  4. Ezután tetszés szerinti pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és nem túl forró olajban megsütjük mindkét oldalát.
  5. Papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

A fasírtot nagyon sokféleképpen elkészíthetjük, variálhatjuk, ahány ház, annyi szokás. Én így szoktam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...