Vaddisznópörkölt nokedlivel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Morzsácska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pörkölt
-
250g vaddisznóhús305 kcal
-
25g kenyérszalonna174 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
38g víz0 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
Nokedli
-
75g finomliszt273 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
844
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pörkölt
-
1000g vaddisznóhús1220 kcal
-
100g kenyérszalonna697 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g víz0 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
Nokedli
-
300g finomliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
3377
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pörkölt
-
45.2g vaddisznóhús55 kcal
-
4.5g kenyérszalonna32 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0 kcal
-
4.5g tv-paprika1 kcal
-
4.5g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6.8g víz0 kcal
-
4.5g vörösbor4 kcal
Nokedli
-
13.6g finomliszt49 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.5g víz0 kcal
Összesen
152
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 67.8 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 714.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 477 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 368.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
844
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 271.2 g
Zsír
-
Összesen 126.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2859 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 1907 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 249.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1473.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 622 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1197 micro
Összesen
3377
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 116 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Pörkölt
-
1 kg vaddisznóhús
-
10 dkg kenyérszalonna
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
7 db borókabogyó
-
3 csipet borsikafű
-
fekete bors ízlés szerint
-
1.5 dl víz
Nokedli
-
300 g finomliszt
-
3 db tojás
-
1 csipet só
-
0.1 l víz
Elkészítés
Pörkölt
- A friss húst előkészítjük. Inaktól, kötőszövettől, faggyútól megszabadítjuk, megmossuk, és felkockázzuk vagy a fagyasztott, előre előkészített húst kiolvasztjuk.
- A kenyérszalonnát kockázzuk, és kisütjük a zsírját. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük. Apróra vágott fokhagymát teszünk még bele, és addig dinszteljük, amíg meg nem érezzük az illatát. Ezután fűszerpaprikával hintjük, és átforgatjuk, hogy szép piros legyen. Rögtön beletesszük a húst, felöntjük vízzel, sózzuk, ételízesítjük, borsozzuk, borsikafűvel, borókabogyóval, babérlevéllel fűszerezzük. Belerakjuk a felcsíkozott paprikát, és a felnégyelt paradicsomot. Jól átforgatjuk.
- Fedő alatt alacsony hőfokon főzzük (ne forrjon fel), néha megkavarva, illetve ellenőrizve, hogy elég folyadék van alatta, ha kell pótoljuk, habár a zöldségek és a hús is ereszt valamennyi levet. (A főzési idő nálam 3 óra volt. Ez hús minőségétől és típustól függően változhat.)
- Amikor kezd puha lenni a hús, a fedőtől megszabadítva erős hőfokon elfőzzük a levet róla, így csak a zaft marad. Felöntjük borral, és tovább főzzük ismét zaftjára, megkavargatva, nehogy leégjen. (Nekem ez még fél órámba telt.)
- A nokedlit elkészítjük.
- Az elkészült ételeket tálaljuk, savanyúságot és vörösbort kínálunk hozzá.
Nokedli
- A nokedlit (300 g liszt-3 tojás-só és víz segítségével kapott nyúlós-ragadós homogén állagú tészta) kis adagokban, nokedliszaggatóval forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 62
- 7 napos nézettség: 560
- Össznézettség: 210650
- Feltöltés dátuma: 2016. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Morzsácska
39 recept
Mindig is szerettem a vadhúsok jellegzetes ízvilágát. Nem sokszor van lehetősége az embernek hozzájutni (hacsak nem vadász valaki a környezetében). Megéri a fáradozást elkészíteni.