Vadász rolád
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
38g feketeerdő sonka88 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
55g sárgarépa20 kcal
-
28g zeller10 kcal
-
28g póréhagyma7 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
4 kcal
-
31g fehérbor26 kcal
-
150g víz0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
731
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
150g feketeerdő sonka351 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
220g sárgarépa80 kcal
-
110g zeller40 kcal
-
110g póréhagyma30 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
16 kcal
-
125g fehérbor103 kcal
-
600g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2924
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
20.4g sertés rövidkaraj34 kcal
-
5.1g feketeerdő sonka12 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
17g csiperkegomba4 kcal
-
7.5g sárgarépa3 kcal
-
3.7g zeller1 kcal
-
3.7g póréhagyma1 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
4.2g fehérbor3 kcal
-
20.4g víz0 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
8.5g habtejszín25 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
100
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1435.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 635 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 554.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 1704 micro
-
β-karotin 4263 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1439 micro
-
Lut-zea 366 micro
Összesen
731
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 195.7 g
Zsír
-
Összesen 194.4 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5741.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 456 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 2179 mg
-
Nátrium 2540 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2218 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2401 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 217 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 530 mg
-
Retinol - A vitamin: 697 micro
-
α-karotin 6814 micro
-
β-karotin 17053 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 5755 micro
-
Lut-zea 1462 micro
Összesen
2924
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 231 micro
-
β-karotin 579 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 195 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
150 g feketeerdő sonka
-
2 közepes db vöröshagyma
-
500 g csiperkegomba
-
110 g zeller
-
110 g póréhagyma
-
3 ek mustár
-
125 ml fehérbor
-
600 ml víz
-
1 db leveskocka
-
250 ml habtejszín
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- A húst 8 szeletre fölvágjuk, majd vékonyra klopfoljuk. Fűszerezzük, mustárral egyik oldalát megkenjük. Füstölt sonkaszelettel befedjük, és föltekerjük. Hústűvel rögzítjük.
- Az olajat egy megfelelő serpenyőben öntjük, és a rolád minden oldalát pár percig sütjük. A paradicsompürét, az 1 közepes db fölkockázott vöröshagymát, sárgarépát, póréhagymát és zellert hozzáadjuk, pár percig a roláddal együtt tovább sütjük.
- Fölöntjük a vízzel és a borral, rámorzsoljuk a leveskockát, lefedjük az edényünket egy födővel vagy alufóliával, 200 °C sütőben legalább 80 percig sütjük. Kb. a fele sütési időben megszórjuk még kakukkfűvel.
- Közben a megmaradt vöröshagymát apróra és a gombát tetszőleges darabokra fölvágjuk, olajat öntünk egy serpenyőbe, és megsütjük.
- A roládokat, amikor elkészültek, egy tányérra félretesszük, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket.
- Hozzáadjuk a megpirított hagymás gombát és a tejszínt. Ha szükséges, még utána ízesítünk. A hústekercseket is a szószba beletesszük. Még egyszer alacsony hőfokon rövid ideig összefőzzük.
- Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.
- Kínálhatjuk a kedvenc feltétünkkel. Én zsemlegombóccal kínáltam. A receptjét megtalálni a <a href="https://www.nosalty.hu/recept/parolt-serteskaraj-barnasor-martassal-zsemlegomboccal" target="_blank"> Párolt sertéskaraj barnasör-mártással és zsemlegombóccal </a> receptoldalamon. Jó étvágyat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6128
- Feltöltés dátuma: 2019. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Az olasz konyha egyik finom ételét készíthetjük el ezzel a recepttel.