r
Nosalty Logó

Vadász rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Vadász rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 731 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1704 micro
  • β-karotin
    4263 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1439 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 731 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    195.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5741.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2179 mg
  • Nátrium
    2540 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2218 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2401 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    6814 micro
  • β-karotin
    17053 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5755 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 2924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    579 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    195 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst 8 szeletre fölvágjuk, majd vékonyra klopfoljuk. Fűszerezzük, mustárral egyik oldalát megkenjük. Füstölt sonkaszelettel befedjük, és föltekerjük. Hústűvel rögzítjük.
  2. Az olajat egy megfelelő serpenyőben öntjük, és a rolád minden oldalát pár percig sütjük. A paradicsompürét, az 1 közepes db fölkockázott vöröshagymát, sárgarépát, póréhagymát és zellert hozzáadjuk, pár percig a roláddal együtt tovább sütjük.
  3. Fölöntjük a vízzel és a borral, rámorzsoljuk a leveskockát, lefedjük az edényünket egy födővel vagy alufóliával, 200 °C sütőben legalább 80 percig sütjük. Kb. a fele sütési időben megszórjuk még kakukkfűvel.
  4. Közben a megmaradt vöröshagymát apróra és a gombát tetszőleges darabokra fölvágjuk, olajat öntünk egy serpenyőbe, és megsütjük.
  5. A roládokat, amikor elkészültek, egy tányérra félretesszük, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket.
  6. Hozzáadjuk a megpirított hagymás gombát és a tejszínt. Ha szükséges, még utána ízesítünk. A hústekercseket is a szószba beletesszük. Még egyszer alacsony hőfokon rövid ideig összefőzzük.
  7. Tálaláskor megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.
  8. Kínálhatjuk a kedvenc feltétünkkel. Én zsemlegombóccal kínáltam. A receptjét megtalálni a <a href="https://www.nosalty.hu/recept/parolt-serteskaraj-barnasor-martassal-zsemlegomboccal" target="_blank"> Párolt sertéskaraj barnasör-mártással és zsemlegombóccal </a> receptoldalamon. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6128
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadász rolád
Éva házias konyhája 159 recept

Az olasz konyha egyik finom ételét készíthetjük el ezzel a recepttel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...