r
Nosalty Logó

Vadas Katrintól

Katrin
Vadas Katrintól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

319
Kalória
37.3g
Fehérje
12.5g
Szénhidrát
12.6g
Zsír
227.8g
Víz
111.5g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1918 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1971 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 319 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6503.5 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    335 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    3104 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11824 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1918 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát megdinszteljük, rászórjuk a cukrot, kicsit megkaramellizáljuk, majd rátesszük a húst, s mindkét oldalát kicsit megpirítjuk.
  2. Akár felszeletelve, akár egészben, felrakjuk a húst annyi vízzel, hogy ellepje, de természetesen előtte jól besózzuk a húst.
  3. Ha nem kuktában készítjük, akkor érdemesebb szeletben, mert akkor hamarább megpuhul a hús.
  4. Rakunk hozzá 2 nagyobb répát, 2 kisebb zöldséget, lehet megszórni még őrölt köménnyel és őrölt fehérborssal, ki hogy szereti a fűszereket. Utána főzzük addig, amíg megpuhul. Kuktában kb. 40 perc alatt elkészül.
  5. Ha megpuhult a hús, akkor pedig a hússzeleteket kivesszük a lábosból, s a többi hozzávalót pedig botmixerrel összepürésítjük.
  6. Visszatesszük a tűzhelyre, s rakunk bele 1 teáskanál mustárt. Majd 1 fél kispohár tejfölt összekeverünk 1 evőkanál liszttel, s ezt is beleöntjük. Ezt jól átkeverjük, kb. 5-8 percet rotyog, majd visszarakjuk a húsokat is, azokkal is még kicsit összeforraljuk, s elzárjuk alatta a gázt. Rátesszük a fedőt, hogy jobban átjárja a mártás íze a húsokat.
  7. Én a gőzgombócot készen szoktam venni hozzá, csak meg kell főznöm, de ha nincs, akkor lehet zsemlegombócot készíteni, vagy akár tésztát főzni hozzá, azzal is finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

Én szeretek szinte mindent kuktában főzni. Ezt a vadast is mindig kuktában készítem, s kb. fele annyi idő alatt elkészül.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...