r
Nosalty Logó

Ünnepi pulykatekercs dióval és aszalt áfonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Philips Airfryerek
Ünnepi pulykatekercs dióval és aszalt áfonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hústekercs

Töltelék

513
Kalória
39.9g
Fehérje
9.4g
Szénhidrátok
34.1g
Zsír
131.8g
Víz
132.9g
Koleszterin
1.4g
Rost
6g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hústekercs

Töltelék

Összesen 513 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hústekercs

Töltelék

Összesen 5119 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hústekercs

Töltelék

Összesen 220 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 513 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    398.5 g

Zsír

  • Összesen
    341.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9566.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    423 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    3809 mg
  • Nátrium
    4299 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 5119 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

Hústekercs

  1. A pulykamellet megtisztítjuk, majd pillangóba vágjuk: a kezünket helyezzük a pulykamell tetejére, és egy éles késsel kezdjük el bevágni a vékonyabb oldalát. Figyeljünk arra, hogy ne vágjuk szét teljesen. Terítsük ki a húst, és klopfoljuk kb. 2 centi vastagra. Sózzuk, borsozzuk alaposan mindkét oldalát.
  2. A húsra fektessük rá a bacon 1/3-át, majd egyengessük el rajta a tölteléket, de a szélén hagyjunk ki egy sávot.
  3. Ezután óvatosan tekerjük fel a húst úgy, hogy a töltelék nélkül hagyott rész a rolád aljára kerüljön.
  4. Tekerjük be baconbe kívülről is, kötözzük meg, majd süssük készre Philips Airfryer Combi XXL forrólevegős sütőben 165 fokon, 60-75 perc alatt.
  5. Az elkészült húst hagyjuk teljesen kihűlni, és csak ezután szeleteljük!

Töltelék

  1. Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd pirítsuk le a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a friss zöldfűszereket és a sót.
  2. Borítsuk egy tálba a felkockázott kenyérbelet, adjuk hozzá a lepirított hagymát és az alaplevet.
  3. A diót pár perc alatt száraz serpenyőn pirítsuk le, majd Philips aprítóban daráljuk le az aszalt áfonyával együtt. Adjuk őket a kenyérhez.
  4. Sózzuk borsozzuk, keverjük el alaposan, majd oszlassuk szét a húson.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Új arcát mutatja a pulyka ebben a dióval és aszalt áfonyával töltött hústekercsben. A bacönnel körbeölelt rolád a magtól ropogós, az aszalványtól pedig édes, így előkelő helyet érdemel az ünnepi asztalon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos itt folytatja tévés pályafutását

A Troll a konyhában 3. évada március 31-től megújulva tér vissza a képernyőkre. A házigazda, Rákóczi Feri mellé Sárközi Ákos (a Konyhafőnök korábbi zsűritagja) csatlakozik döntőbíróként, aki kiszúrja, melyik ételek estek áldozatul a napi troll munkálkodásának. Ez nem minden, ugyanis sok újdonság várható az új évadban, többek között az is, hogy a nézők elsőkézből értesülnek arról, ki a szabotőr, így végigkövethetik minden lépését.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!