r
Nosalty Logó

Ünnepi barackos sütemény Ildikótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ünnepi barackos sütemény Ildikótól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    391 g
  • Telített zsírsav
    270 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1540 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1535 mg
  • Nátrium
    2323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1147.5 g
  • Cukor
    719 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    387 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1576 micro
Összesen 8594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A tojások sárgáját vízzel, porcukorral habosra keverjük, közben a tojások fehérjétcsipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A kikevert tojások sárgájához hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a tojások kemény habját, és előmelegített sütőben 175 fokon megsütjük.
  4. ​Krém elkészítése:
  5. A barackot lecsepegtetjük, és apró kockákra vágjuk.
  6. A vajat a porcukorral habosra keverjük, a pudingot a liszttel, vaníliás cukorral és tejjel sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  7. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert vajat, végül beleforgatjuk az apróra vágott barackot, és a tésztára kenjük.
  8. Kakaóba mártott keksszel kirakjuk a tetejét.
  9. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és rásimítjuk a kekszre.
  10. Tortabevonót reszelünk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4658
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon finom, hűsítő sütemény! Mikor elsőre elkészítettem, nagyon nagy sikert arattam vele, azóta a család kedvenc süteménye.:) Korábban már beneveztem vele egy receptversenyre is, ahol szerencsés nyertes lettem.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...