Ukrán céklaleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
4g olívaolaj35 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
126g cékla36 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
42g savanyú káposzta8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
167g marha alaplé0 kcal
-
83g víz0 kcal
-
5 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
30g kapor13 kcal
Összesen
175
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
753g cékla217 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1000g marha alaplé0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
33 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g tejföl238 kcal
-
180g kapor77 kcal
Összesen
1055
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
22.6g cékla7 kcal
-
4.8g sárgarépa2 kcal
-
7.5g savanyú káposzta1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30.1g marha alaplé0 kcal
-
15g víz0 kcal
-
1.2g sűrített paradicsom1 kcal
-
6g burgonya3 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
-
5.4g kapor2 kcal
Összesen
31
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 694.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 293.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 829 micro
-
β-karotin 2052 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1918 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
175
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.8 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4165.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 770 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 658 mg
-
Nátrium 2348 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.1 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1763.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2076 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 269 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 957 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 4975 micro
-
β-karotin 12312 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 11507 micro
-
Lut-zea 1124 micro
Összesen
1055
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 150 micro
-
β-karotin 370 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 346 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
31
kcal
Hozzávalók
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes db cékla
-
2 közepes db sárgarépa
-
25 dkg savanyú káposzta
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
5 szem fekete bors
-
1 l marha alaplé
-
5 dl víz
-
40 g sűrített paradicsom
-
2 közepes db burgonya
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
6 ek tejföl
-
1 csokor kapor
Elkészítés
- A sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd julienne-re vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki!
- Az olívaolajat egy nagy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt fokhagymát, hagymát, sárgarépát, céklát. Babérlevéllel és egész fekete borssal fűszerezzük, és folyamatos kevergetés mellett 5-10 percig pirítjuk, amíg a zöldségek kicsit meg nem puhulnak és össze nem esnek.
- Hozzáadjuk az alaplevet, a vizet és a sűrített paradicsomot, majd nagyra vesszük alatta a lángot, és felforraljuk.
- Ha felforrt, akkor alacsonyra vesszük a lángot, és másfél óráig lassan főzzük.
- Másfél óra után hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a cukrot és az összevágott savanyú káposztát, majd újabb fél órán át főzzük. Ha savanykásabb ízvilágra vágyunk, akkor adhatunk hozzá keveset a káposzta levéből is.
- Az elkészült levest egy kanál tejföllel és összeaprított friss kaporral megszórva tálaljuk!
- Receptkönyvben: 721
- Tegnapi nézettség: 352
- 7 napos nézettség: 458
- Össznézettség: 97528
- Feltöltés dátuma: 2013. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
A maradék vasárnapi húsleves tökéletes felhasználása a húsmentes hétfői ebédhez!