Újkrumplileves gazdagon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A leveshez
-
125g újkrumpli77 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
34 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
15g tejföl30 kcal
A csipetkéhez
-
14g tojás17 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g só0 kcal
A tálaláshoz
-
10g tejföl20 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3 kcal
Összesen
548
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A leveshez
-
500g újkrumpli308 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
240g fehérrépa153 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
60g tejföl119 kcal
A csipetkéhez
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
4g só0 kcal
A tálaláshoz
-
40g tejföl79 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
12 kcal
Összesen
2184
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A leveshez
-
29.8g újkrumpli18 kcal
-
9.5g sárgarépa3 kcal
-
14.3g fehérrépa9 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
6g paprika1 kcal
-
4.8g paradicsom1 kcal
-
11.9g kolbász54 kcal
-
0.2g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g mangalica zsír8 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
A csipetkéhez
-
3.3g tojás4 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
0.2g só0 kcal
A tálaláshoz
-
2.4g tejföl5 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.2g hegyes erős paprika1 kcal
Összesen
130
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1660.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 1303 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 247.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 386 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1273 micro
-
β-karotin 3371 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 450 micro
Összesen
548
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.8 g
Zsír
-
Összesen 122.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6641.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 762 mg
-
Nátrium 5212 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 990.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1545 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 242 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 5090 micro
-
β-karotin 13485 micro
-
β-crypt 259 micro
-
Likopin 2060 micro
-
Lut-zea 1801 micro
Összesen
2184
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 804 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 123 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
50 dkg újkrumpli
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 kis db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
1 ek mangalica zsír
A csipetkéhez
-
1 kk só
A tálaláshoz
Elkészítés
A leveshez
- A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, egy lábosban zsíron elkezdjük dinsztelni.
- Amikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
- Tovább dinszteljük a zöldségekkel 5 percig, majd rászórjuk az őrölt pirospaprikát, keverünk rajta néhányat, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
- A füstölt kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, majd a leveshez adjuk a paradicsommal és paprikával együtt.
- Az újkrumpli héját lekaparjuk, 3-4 darabba vágjuk úgy, hogy széles karikákat kapjunk, és a leveshez adjuk.
- A petrezselyemzöldet csokorba kötjük, néhány szál kivételével a levesbe tesszük.
- Amikor a leves forrni kezd, takarékra vesszük alatta tüzet, és így főzzük 20 percig. Ennyi idő alatt a zsenge zöldségek jól megpuhulnak.
- A csipetkéhez a tojást felverjük, hozzáadjuk a sót és annyi lisztet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Mielőtt a leves elkészülne, belecsipkedjük a tésztát.
- Amikor a csipetkék megfőttek, behabarjuk a levest. A habaráshoz a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a levesből néhány evőkanálnyit, jól elkeverjük, majd a leveshez adjuk.
- Lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.
- Vegyük ki a levesből a petrezselyemcsokrot, a paprikát, paradicsomot.
- 15 percnyi pihentetés után apróra vágott petrezselyemmel, tejföllel, csípős zöldpaprikával tálalhatjuk.
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5852
- Feltöltés dátuma: 2010. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Számomra a nyár kezdetét jelentette, amikor anyukám elkészítette az első újkrumpliból és zsenge zöldségekből ezt a gazdag levest házi füstölt kolbásszal és csipetkével.