r
Nosalty Logó

Újkrumplileves gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Újkrumplileves gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A tálaláshoz

Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A tálaláshoz

Összesen 2184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A csipetkéhez

A tálaláshoz

Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1273 micro
  • β-karotin
    3371 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6641.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    5212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1545 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    5090 micro
  • β-karotin
    13485 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    2060 micro
  • Lut-zea
    1801 micro
Összesen 2184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, egy lábosban zsíron elkezdjük dinsztelni.
  2. Amikor kezd üvegesedni, hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret.
  3. Tovább dinszteljük a zöldségekkel 5 percig, majd rászórjuk az őrölt pirospaprikát, keverünk rajta néhányat, és felöntjük 1,5-2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
  4. A füstölt kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, majd a leveshez adjuk a paradicsommal és paprikával együtt.
  5. Az újkrumpli héját lekaparjuk, 3-4 darabba vágjuk úgy, hogy széles karikákat kapjunk, és a leveshez adjuk.
  6. A petrezselyemzöldet csokorba kötjük, néhány szál kivételével a levesbe tesszük.
  7. Amikor a leves forrni kezd, takarékra vesszük alatta tüzet, és így főzzük 20 percig. Ennyi idő alatt a zsenge zöldségek jól megpuhulnak.
  8. A csipetkéhez a tojást felverjük, hozzáadjuk a sót és annyi lisztet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Mielőtt a leves elkészülne, belecsipkedjük a tésztát.
  9. Amikor a csipetkék megfőttek, behabarjuk a levest. A habaráshoz a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt és a levesből néhány evőkanálnyit, jól elkeverjük, majd a leveshez adjuk.
  10. Lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  11. Vegyük ki a levesből a petrezselyemcsokrot, a paprikát, paradicsomot.
  12. 15 percnyi pihentetés után apróra vágott petrezselyemmel, tejföllel, csípős zöldpaprikával tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5852
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Számomra a nyár kezdetét jelentette, amikor anyukám elkészítette az első újkrumpliból és zsenge zöldségekből ezt a gazdag levest házi füstölt kolbásszal és csipetkével.

Hozzávalók

A leveshez

A csipetkéhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...