Újházi tyúkleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Manci Szabó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
188g tyúk222 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
13g kelkáposzta3 kcal
-
13g zöldpaprika2 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g csiperkegomba3 kcal
-
13g fehér spárga2 kcal
-
13g karfiol1 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
6g cérnametélt23 kcal
-
625g víz0 kcal
Összesen
347
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1500g tyúk1774 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g kelkáposzta22 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
100g fehér spárga14 kcal
-
100g karfiol10 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
50g cérnametélt186 kcal
-
5000g víz0 kcal
Összesen
2769
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
17.3g tyúk20 kcal
-
3.7g sárgarépa1 kcal
-
4.2g fehérrépa3 kcal
-
3g zeller1 kcal
-
2.8g karalábé1 kcal
-
1g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.2g kelkáposzta0 kcal
-
1.2g zöldpaprika0 kcal
-
1.2g paradicsom0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g csiperkegomba0 kcal
-
1.2g fehér spárga0 kcal
-
1.2g karfiol0 kcal
-
2.3g zöldborsó2 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0.6g cérnametélt2 kcal
-
57.7g víz0 kcal
Összesen
30
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 680.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 888.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 389 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1259 micro
-
β-karotin 3528 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 1145 micro
Összesen
347
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.6 g
Zsír
-
Összesen 129.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 619 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5445.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 810 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 607 mg
-
Foszfor 2449 mg
-
Nátrium 1354 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.9 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 7107 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3109 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 487 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 1103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 850 micro
-
Kolin: 703 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 10069 micro
-
β-karotin 28222 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2576 micro
-
Lut-zea 9163 micro
Összesen
2769
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 116 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 30 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg tyúk
-
4 közepes db sárgarépa
-
4 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
1 közepes db karalábé
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
100 g kelkáposzta
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 közepes db paradicsom
-
bors ízlés szerint
-
2 csipet sáfrányos szeklice
-
só ízlés szerint
-
10 dkg csiperkegomba
-
10 dkg fehér spárga
-
10 dkg karfiol
-
20 dkg zöldborsó
-
1 csokor petrezselyem
-
50 g cérnametélt
-
5 l víz
Elkészítés
- A tyúkot megmossuk, és annyi hideg vízzel tesszük fel, amennyi jócskán ellepi, fedő nélkül felforraljuk.
- Közben megtisztítjuk a leveshez való zöldségeket (a zöldségeket nagyobb hasábokra vágjuk).
- A leveszöldségeket hozzáadjuk, és takarék lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tyúk puha nem lesz.
- Egy kisebb edénybe tesszük a felszeletelt gombát, spárgát, és a zöldborsóval együtt 1-2 merőkanál húslevet szűrünk rá, és fedő alatt megpároljuk.
- A megfőtt tyúkot kiemeljük a levesből, a nagyobb csontokat és a bőrét eltávolítjuk, forró levest merünk rá, és melegen tartjuk.
- A levesben főtt zöldségeket deszkára emeljük, vékony hasábokra vágjuk, a külön lábasban párolt zöldségekhez adjuk. (A kelkáposztát, hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot kidobjuk. A leves tetejéről leszedjük a zsírt.)
- Külön edényben, egy kevés húslevesben kifőzzük a cérnametéltet.
- Egy mély levesestálat forró vízzel kiöblítünk, azaz előmelegítjük, beletesszük a húsdarabokat, a tésztát, a zöldségeket, és rámerjük a forró húslevest. A petrezselymet finomra vágjuk, a leves tetejére hintjük, és azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 49
- 7 napos nézettség: 404
- Össznézettség: 143049
- Feltöltés dátuma: 2015. október 28.
Ajánló
Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki szereti a leveseket, hiszen ez a levesek királya.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Manci Szabó
31 recept
Hogyha nagyon finom egytálételt szeretnél készíteni és elbűvölni a családot, akkor ezt a levest kell megfőznöd. Szerintem ez a levesek királya....