r
Nosalty Logó

Újhagymás húsgombócok sütőben sült leveszöldség-salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Újhagymás húsgombócok sütőben sült leveszöldség-salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsgombócok

Saláta

Összesen 983 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsgombócok

Saláta

Összesen 3933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Húsgombócok

Saláta

Összesen 133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3233.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3424 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 983 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.6 g

Zsír

  • Összesen
    255.1 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12934.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    977 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    3197 mg
  • Nátrium
    7980 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1870.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2049 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    614 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    1172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    13697 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4979 micro
Összesen 3933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Húsgombócok

Saláta

Elkészítés

Húsgombócok

  1. A húst kétszer átdaráljuk, másodjára hozzádaráljuk az újhagymát is. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval (az olaj kivételével) és olajozott tepsibe rakjuk a kis gombócokat, olajjal megkenjük. Ha túl lágy a massza, zsemlemorzsát teszünk még hozzá.
  2. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük, 10 perc után megfordítjuk (vagy megrázogatjuk a tepsit).

Saláta

  1. A tejfölt elkeverjük a majonézzel, mustárral, fűszerekkel.
  2. Apróra vágjuk a főtt répát, karalábét, újhagymát; de mehet bele főtt petrezselyemgyökér vagy krumpli is. Összekeverjük a tejfölös szósszal és a kukoricával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 885
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két gondom volt:  1. Nem szeretem a fasírtot. Ki kellett kísérleteznem tehát egy olyan húsgombócot, amit szívesen fogyasztok.  2. A vasárnapi húslevesből a főtt zöldséget másnap már nem szívesen esszük meg. Egy jó salátára viszont mindig vevők vagyunk. Ez lett hát belőle. :)

Hozzávalók

Húsgombócok

Saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...