r
Nosalty Logó

Üde meggyes-mazsolás créme olé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nagy gabriella
Üde meggyes-mazsolás créme olé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 602 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    191.7 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7480.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1892 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2800 mg
  • Nátrium
    2123 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.8 g
  • Cukor
    374 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3504 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2647 micro
Összesen 4812 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A meggyet és a mazsolát a rummal, 1 evőkanál cukorral és kevés vízzel egy órát áztatjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájába kavarjuk a sütőport, a fehérjéből kemény habot verünk a maradék cukorral.
  3. A tojássárgáját lassú keverés mellett hozzáadjuk a fehérjéből vert habhoz, majd a mazsolát és a meggyet, amit leszűrtünk a levétől.
  4. A legvégén a lisztet kavarjuk bele kanalanként, vigyázva, hogy ne maradjon csomós.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.

Krém

  1. A tejet, a tejszínt és a vaníliás Créme olé port mixer segítségével összekavarjuk, először lassú forgással, majd maximális sebességen kemény habot verünk.
  2. A már kihűlt piskótán elegyengetjük.

Díszítés

  1. A csokidarát a krém tetejére szórjuk.
  2. Legalább két órát hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35 x 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1194
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nagy gabriella 2 recept

Családom egyik kedvenc süteménye, amit gyakran sütök.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...