Uborkasaláta 7.- joghurtos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
41
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
165
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 125.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
41
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 500.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
165
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 90.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
28
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az uborkát (ha szeretnénk) meghámozzuk, és legyaluljuk.
- Gyengén megsózzuk, nagyon pici cukorral megszórjuk.
- A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, a borsot és a majorannát, esetleg 1 ek ecetet, s az egészet lazán összekeverjük az uborkával.
- Fél órát állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 27470
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Ezt az uborkasalátát azért szeretem, mert a joghurt éppen finoman savanykássá teszi, ezért az ecet nem is fontos bele. Szoktam kefírrel, sőt réges-régen (mikor még bíztunk a tejekben) aludttejjel is készíteni.