Uborkasaláta 7.- joghurtos
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
41
Kalória
2g
Fehérje
6.4g
Szénhidrátok
1.3g
Zsír
125.1g
Víz
4.6g
Koleszterin
614.1mg
Rost
3.9g
Cukor
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
41
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
165
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 125.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
41
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 500.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 102 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
165
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 90.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
28
kcal
Elkészítés
- Az uborkát (ha szeretnénk) meghámozzuk, és legyaluljuk.
- Gyengén megsózzuk, nagyon pici cukorral megszórjuk.
- A joghurtba keverjük a zúzott fokhagymát, a borsot és a majorannát, esetleg 1 ek ecetet, s az egészet lazán összekeverjük az uborkával.
- Fél órát állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
Ezt az uborkasalátát azért szeretem, mert a joghurt éppen finoman savanykássá teszi, ezért az ecet nem is fontos bele. Szoktam kefírrel, sőt réges-régen (mikor még bíztunk a tejekben) aludttejjel is készíteni.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!