r
Nosalty Logó

Uborkás-kolbászos töltött hús

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Uborkás-kolbászos töltött hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 841 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3360 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 841 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.3 g

Zsír

  • Összesen
    248 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4631.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2046 mg
  • Nátrium
    1747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1405.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 3360 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, mustárral megkenjük. Néhány órát így akár hagyhatjuk is
  2. töltés előtt.
  3. Csíkokra vágjuk a csemegeuborkát, felkarikázzuk a kolbászt és negyedeljük keményre főtt tojást, és minden
  4. hússzeletre rakunk, összegöngyöljük, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük.
  5. Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, majd az elkészült hústekercsek minden oldalát hirtelen megpirítjuk benne.
  6. A zsiradékot, ami a serpenyőben maradt egy kicsit pótoljuk, majd üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát, tűzről levéve pirospaprikát adunk hozzá, mintha pörköltet készítenénk, azzal a különbséggel, hogy mi most 1-2 csapott tk borsot is teszünk a paprika mellé.
  7. Beletesszük a tekercseket, beleöntjük a bort, felöntjük vízzel, sóval és ételízesítővel fűszerezzük ízlés szerint,
  8. majd félig lefedve feltesszük főni.
  9. Főzzük, hústól függően kb.1,5-2 órát. Az elfőtt vizet a főzés során pótoljuk. Ha a hús megfőtt, fedőt levévefőzzük még tovább, hogy a szaft besűrűsödjön.
  10. Párolt rizzsel, vagy tarhonyával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4525
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

Marhahússal elkészítve az igazi! Kolbász helyett gépsonkát, virslit, bacont is rakhatunk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, honnan származik a recept, anyukám készíti ünnepek alkalmával rendszeresen. A családban nagyon szereti mindenki. Ezért gondoltam, megosztom másokkal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...