Tüzes legénybúcsúztató ragu Bozsik módra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
A raguhoz
-
3g sertészsír23 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
17g kolbász75 kcal
-
100g sertéscomb182 kcal
-
67g sertésoldalas129 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
33g víz0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
2 kcal
-
25g csirkemáj30 kcal
A körethez
Összesen
720
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
A raguhoz
-
15g sertészsír135 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
400g sertésoldalas776 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
11 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
200g víz0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
12 kcal
-
150g csirkemáj179 kcal
A körethez
Összesen
4329
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
A raguhoz
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
7.4g füstölt szalonna49 kcal
-
3.7g kolbász17 kcal
-
22.2g sertéscomb40 kcal
-
14.8g sertésoldalas29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
11.1g paradicsom2 kcal
-
7.4g paprika1 kcal
-
7.4g víz0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
7.4g zöldborsó6 kcal
-
3g sárgarépa1 kcal
-
0 kcal
-
5.6g csirkemáj7 kcal
A körethez
Összesen
159
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1065.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 438 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 298.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 987 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 829 micro
-
α-karotin 485 micro
-
β-karotin 1632 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 1297 micro
-
Lut-zea 1167 micro
Összesen
720
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 244.5 g
Zsír
-
Összesen 333.6 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6394.7 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 2746 mg
-
Nátrium 2625 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1791.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5920 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 30 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 337 mg
-
D vitamin: 378 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1137 micro
-
Kolin: 994 mg
-
Retinol - A vitamin: 4971 micro
-
α-karotin 2913 micro
-
β-karotin 9793 micro
-
β-crypt 277 micro
-
Likopin 7780 micro
-
Lut-zea 7000 micro
Összesen
4329
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 363 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 288 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
1 ek sertészsír
-
20 dkg füstölt szalonna
-
10 dkg kolbász
-
60 dkg sertéscomb
-
40 dkg sertésoldalas
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
3 db paradicsom
-
2 db paprika
-
2 dl víz
-
1 ek bazsalikom
-
1 csokor kakukkfű
-
20 dkg zöldborsó
-
1 db sárgarépa
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
15 dkg csirkemáj
A körethez
-
1.5 dkg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
A raguhoz
- Forró zsiradékon lepirítjuk a kolbászt és a füstölt szalonnát. A kisült szalonnát és a kolbászt kivesszük, és lecsepegtetjük. A fele zsírt kivesszük, és félretesszük.
- A felkockázott sertéshúst és az oldalast hirtelen lesütjük. Sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, fokhagymát és a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Felöntjük vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük bazsalikommal és kakukkfűvel, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
- Amikor már majdnem kész a hús, hozzáadjuk a zöldborsót, a kockára vágott sárgarépát. Ízlés szerint erős Pistát teszünk bele.
- A vége előtt 5-6 perccel hozzáadjuk a csirkemájat, a kisült kolbászt, és készre főzzük.
- A félig főtt burgonyát lecsöpögtetjük, és a félretett zsiradékon aranybarnára pirítjuk. Végén megszórjuk só, bors, fűszerpaprika és friss, apróra vágott kakukkfű keverékével. Tálaláskor megszórjuk a kisült szalonnával.
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1932
- Feltöltés dátuma: 2014. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a receptet a haverom legénybúcsúztatójára kreáltam. Saját ötlet alapján szedtem össze az alapanyagokat, a fűszerezését és az elkészítési módját. Nagy sikert aratott, ezért is raktam fel ezt a receptet.