Tuti káposztás lángos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
A káposztához
A tésztához
-
50g tej28 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
2g só0 kcal
-
24 kcal
-
71g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
331
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
A káposztához
-
250g káposzta50 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
300g tej168 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
14g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
425g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
1982
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
A káposztához
-
17.2g káposzta3 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tésztához
-
20.7g tej12 kcal
-
1.7g élesztő2 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
27.6g finomliszt100 kcal
-
1g só0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
29.3g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
137
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1418.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 1196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
331
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8513.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 491 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 568 mg
-
Nátrium 7178 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 333.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 249.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
1982
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 495 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
A káposztához
-
250 g káposzta
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 kk só
-
1 ízlés szerint bors
A tésztához
-
25 g élesztő
-
2 csipet cukor
-
2 tk só
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A káposztához
- Először a párolt káposztát készítjük el. Ehhez mandolinon lereszeljük a káposztát, besózhatjuk, hogy a levét kiengedje, de én nem szoktam, elpárolódik róla a serpenyőben is.
- Egy serpenyőben olajat melegítünk, és a sózott káposztát, néha megkeverve, alacsony fokozaton puhára pároljuk kb. 10-15 perc alatt, megborsozzuk, aztán kihűtjük.
A tésztához
- Langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni, majd egy nagy tálba, a lisztre öntjük. Pici sót adunk hozzá, aztán vagy kézzel, vagy géppel kidagasztjuk, a végén hozzádolgozzuk a kihűlt káposztát is.
- A tésztát konyharuhával letakarjuk, és 40 percig melegben, de nem forróságban hagyjuk kelni.
- A pihentetett tésztát 6-8 egyenlő részre vágjuk, majd enyhén olajos kézzel gombócot formázunk az adagokból, amelyeket megolajozott tálcán 10 percig pihentetünk. Letakarni nem kell, mivel a tészta felülete olajos, nem szárad ki.
- Közben a sütéshez mély edényben olajat forrósítunk.
- A tésztagombócokat olajos kézzel kihúzkodjuk körbe, kb. 15 cm átmérőjűre, majd a bő, forró olajba engedjük, és oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük.
- Sütés közben fakanállal nyomkodjuk az olaj alá a lángosokat, így lesz szép, hólyagos a felületük. Végül nagy csipesszel emeljük ki a forró olajból a kész darabokat, és rácson csepegtessük le, vagy vigyázva papírtörlővel itassuk le a felesleges olajat a felületükről.
- Melegen tálaljuk, kenhetjük fokhagymával, sózhatjuk, tehetünk rá tejfölt, és reszelt sajtot, ki hogyan szereti. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5317
- Feltöltés dátuma: 2022. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A káposztás lángost két módszerrel is készthetjük: cukorral karamellizálhatjuk, és tölthetjük a káposztát a lángosba, ilyenkor a kinyújtott tészta felének közepére teszünk egy adagot, majd a másik felét ráhajtva jól lenyomkodjuk és újból nyújtjuk, így sütjük olajban a tésztát. Azonban, ha a tésztához keverjük a párolt káposztát, nem szárad ki, és 100% káposztás élvezetet nyújt, minden harapásnál.