Túróval töltött zsemle Lecsólánytól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
701
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
2101
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2480.9 g
-
Cink 435 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 337 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 669 mg
-
Réz 17 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 184.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 42 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 200 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
701
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.2 g
Zsír
-
Összesen 66.1 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7442.8 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 1350 mg
-
Vas 1012 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 1397 mg
-
Nátrium 2008 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.1 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 553.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 461 micro
Összesen
2101
kcal
- 13% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.2 g
-
Cink 101 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 47 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zsemlék kalapját levágjuk,és félretesszük, a zsemlék belsejét kivájjuk, de óvatosan, kb egy cm vastag maradjon a zsemlék fala, máskülönben elszakadnak.
- Egy evőkanállal vegyünk a tejből és locsoljuk a zsemlék belsejére vigyázva, hogy ne ázzanak el.
- Egy tálban a zsemlék kivájt belsejéből, a túróból, a tojásból, a vaníliás cukorból, a maradék tej és a kristálycukor hozzáadásával készítsük el a tölteléket. Reszeljük bele a citrom héját, és facsarjuk hozzá a levét is.
- A tölteléket egyenletesen oszlassuk el a zsemlékben.
- A kalapokat helyezzük vissza a zsemlékre, egy kis tejjel nedvesítsük meg, és szórjuk rá egy csomag vaníliás cukrot.
- Sütő típusától függően kb. 20-30 perc sütési idő elegendő, ha már kezd pirulni a cukor a tetején, lekapcsolhatjuk a sütőt. Még hagyhatjuk kicsit a melegben, de a belseje ennyi idő alatt már teljesen átsül.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x26x5
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6155
- Feltöltés dátuma: 2012. október 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ha valami nagyon egyszerű és gyors édességre vágyik az ember, de nem akar túl sokat foglalkozni az elkészítésével, ez az egyik legjobb recept. Az is mellette szól, hogy sütés után szinte azonnal fogyasztható, és hűtőben tárolva még egy két napig eláll. Hűvös, őszi estéken kifejezetten jólesik! Mindig mazsolával készítem, de most véletlenül kifogytam belőle. Ha valaki szereti a mazsolát, még föltétlen keverjen a töltelékbe kb. 3-4 dekát. Jó étvágyat!