r
Nosalty Logó

Túróval töltött zsemle Lecsólánytól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túróval töltött zsemle Lecsólánytól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 701 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2101 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2480.9 g
  • Cink
    435 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    337 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    42 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    200 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 701 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7442.8 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1350 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    2008 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    553.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 2101 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    101 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemlék kalapját levágjuk,és félretesszük, a zsemlék belsejét kivájjuk, de óvatosan, kb egy cm vastag maradjon a zsemlék fala, máskülönben elszakadnak.
  2. Egy evőkanállal vegyünk a tejből és locsoljuk a zsemlék belsejére vigyázva, hogy ne ázzanak el.
  3. Egy tálban a zsemlék kivájt belsejéből, a túróból, a tojásból, a vaníliás cukorból, a maradék tej és a kristálycukor hozzáadásával készítsük el a tölteléket. Reszeljük bele a citrom héját, és facsarjuk hozzá a levét is.
  4. A tölteléket egyenletesen oszlassuk el a zsemlékben.
  5. A kalapokat helyezzük vissza a zsemlékre, egy kis tejjel nedvesítsük meg, és szórjuk rá egy csomag vaníliás cukrot.
  6. Sütő típusától függően kb. 20-30 perc sütési idő elegendő, ha már kezd pirulni a cukor a tetején, lekapcsolhatjuk a sütőt. Még hagyhatjuk kicsit a melegben, de a belseje ennyi idő alatt már teljesen átsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x26x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6155
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha valami nagyon egyszerű és gyors édességre vágyik az ember, de nem akar túl sokat foglalkozni az elkészítésével, ez az egyik legjobb recept. Az is mellette szól, hogy sütés után szinte azonnal fogyasztható, és hűtőben tárolva még egy két napig eláll. Hűvös, őszi estéken kifejezetten jólesik! Mindig mazsolával készítem, de most véletlenül kifogytam belőle. Ha valaki szereti a mazsolát, még föltétlen keverjen a töltelékbe kb. 3-4 dekát. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...