r
Nosalty Logó

Túróval töltött karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Túróval töltött karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Összesen 564 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Összesen 3390 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Összesen 184 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.3 g
  • Cink
    112 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 564 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326 g

Zsír

  • Összesen
    201.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7946 g
  • Cink
    673 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3469 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1185.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    68 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3390 kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.2 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Elkészítés

A töltött karajhoz

  1. A túrót összekeverjük a tejföllel, a keményítővel, a kiválasztott fűszerekkel és az apróra vágott hagymával. Picit megsózzuk.
  2. A karajt kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk, borsozzuk. (Vigyázat a bacon is sós, és a túróba is tettünk már egy keveset!)
  3. Minden hússzeletre kb. 1 ek túrót teszünk, felcsavarjuk és betekerjük jó szorosan bacon-nel.
  4. Egyenként alufóliába csavarjuk és tepsibe sorakoztatjuk.
  5. Kb. 1 órán át 200 fokre előmelegített sütőben sütjük, majd kibontjuk a fóliákat és további 20-30 pecig pirítjuk.
  6. Ha kifolyik egy kevés töltelék a húsokból, ne ijedjünk meg, kitűnő mártás lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 13137
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.

Ajánló

Sütőben sült balzsamecetes újburgonyával és uborkasalátával finom. Juhtúróval is elkészíthető. Ez alkalommal petrezselymet, majoránnát, borsot és fokhagymát használtam a túró ízesítéséhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néha nehéz kitalálni mit főzzek népes családomnak, ma ehhez volt itthon alapanyag. A receptet itt találtam.

Hozzávalók

A töltött karajhoz

Ízesítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...