r
Nosalty Logó

Túróval töltött fánk sütőben sütve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Túróval töltött fánk sütőben sütve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

666
Kalória
24.4g
Fehérje
100.4g
Szénhidrátok
17.3g
Zsír
69.7g
Víz
178.9g
Koleszterin
3.6g
Rost
38.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3856.7 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 2660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.1 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

  1. Először a fánk tésztáját készítjük el. Langyos tejben egy kevés cukrot feloldunk, és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  2. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd az élesztős tejjel könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Hagyjuk kelni 20 percig langyos helyen, kb. a duplájára növekszik.
  3. Míg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. A túrót egy villával áttörjük, beleütjük a 2 tojássárgáját, beleszórjuk a mazsolát, cukrokat, és összeforgatjuk.
  4. A megkelt tésztát erősen lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Minden második korong közepére teszünk 1 púpos tk tölteléket. Rátesszük a fedelét, majd a szélét kicsit lenyomkodjuk egy villa segítségével.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, egymástól kb. 2-3 cm távolságra, majd előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük, tepsinként 30 percig. Az idő felénél megfordítjuk a fánkokat, hogy mindkét felük egyenletesen megsüljön.
  7. Vaníliás porcukorral szórjuk be.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy olyan megunhatatlan finomság, amit sokféleképpen el lehet készíteni, mind formáját, mind ízét tekintve. Aki nem szereti a túrót, az tehet tölteléknek: csokit, lekvárt vagy gombát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!