r
Nosalty Logó

Túróval töltött csokoládés linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Túróval töltött csokoládés linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 5954 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 403 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.1 g
  • Cink
    229 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    179 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    369.3 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4696.4 g
  • Cink
    917 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    715 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    37 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.9 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    88 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    421 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2720 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    668 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1181 micro
Összesen 5954 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzáütünk 2 tojássárgát és tésztát gyúrunk.
  2. A krémhez a tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, porcukrot adunk hozzá és a tojássárgákkal elkevert vajhoz vegyítjük. Áztatott és leszárított mazsolával, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral édesítjük.
  3. A tésztát, 1 óra hűtőben való pihentetés után, lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat vágunk ki belőle.
  4. (A korongok felét készíthetjük úgy, hogy a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kivágjuk. Ez lesz majd a linzerkarikák teteje)
  5. 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük, majd kihűtjük a linzereket.
  6. 1-1 korong közé tölteléket kenünk és a süteményt olvasztott csokoládéval bevonjuk.
  7. Tejszínhabbal díszíthetjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 37755
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túróval töltött csokoládés linzer
Mártika és Feri 107 recept

A recept a Kelet-Magyarország 2007.  évi receptversenyére készült. Megjelent a Kelet-Magyarország szakácskönyvében is.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...