Túróval töltött csokoládés linzer
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
A krémhez
-
88g tehéntúró129 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
10 kcal
A bevonáshoz
-
25g csokoládé137 kcal
Összesen
1490
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
A krémhez
-
350g tehéntúró515 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A bevonáshoz
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
5954
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
20.4g finomliszt74 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
13.6g vaj97 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
A krémhez
-
23.8g tehéntúró35 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
10.2g vaj73 kcal
-
3.4g mazsola10 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
A bevonáshoz
-
6.8g csokoládé37 kcal
Összesen
403
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 92.3 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1174.1 g
-
Cink 229 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 179 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 102.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 694 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 22 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 105 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 680 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
1490
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.5 g
Zsír
-
Összesen 369.3 g
-
Telített zsírsav 219 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1846 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4696.4 g
-
Cink 917 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 643 mg
-
Vas 715 mg
-
Magnézium 265 mg
-
Foszfor 1726 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 37 mg
-
Mangán 32 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 555.9 g
-
Cukor 303 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 411.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2777 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 88 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 421 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 924 mg
-
Retinol - A vitamin: 2720 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 668 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1181 micro
Összesen
5954
kcal
- 8% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
403
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
10 dkg porcukor
-
20 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
A krémhez
-
10 dkg porcukor
-
3 db tojássárgája
-
15 dkg vaj
-
5 dkg mazsola
-
1 csomag vaníliás cukor
A bevonáshoz
-
10 dkg csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzáütünk 2 tojássárgát és tésztát gyúrunk.
- A krémhez a tehéntúrót szitán átpasszírozzuk, porcukrot adunk hozzá és a tojássárgákkal elkevert vajhoz vegyítjük. Áztatott és leszárított mazsolával, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral édesítjük.
- A tésztát, 1 óra hűtőben való pihentetés után, lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és korongokat vágunk ki belőle.
- (A korongok felét készíthetjük úgy, hogy a közepét egy kisebb pogácsaszaggatóval kivágjuk. Ez lesz majd a linzerkarikák teteje)
- 180 fokon, kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük, majd kihűtjük a linzereket.
- 1-1 korong közé tölteléket kenünk és a süteményt olvasztott csokoládéval bevonjuk.
- Tejszínhabbal díszíthetjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 37755
- Feltöltés dátuma: 2008. november 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Mártika és Feri
107 recept
A recept a Kelet-Magyarország 2007. évi receptversenyére készült. Megjelent a Kelet-Magyarország szakácskönyvében is.