r
Nosalty Logó

Túrótorta teljes kiőrlésű kenyérrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta teljes kiőrlésű kenyérrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Túrótorta összeállítása

Tálalás

Összesen 136 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Túrótorta összeállítása

Tálalás

Összesen 1086 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Túrótorta összeállítása

Tálalás

Összesen 131 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 136 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2260.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 1086 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Túrótorta összeállítása

Tálalás

Elkészítés

Túrótorta összeállítása

  1. Egy kicsi kerek, kb. 20 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, az aljára sütőpapírt vágunk (nem muszáj). A kenyeret felvágjuk kicsi kockákra, a felét belerakjuk a tortaforma aljára. A kenyeret megkenjük bőven lekvárral.
  2. Kikeverjük egy tálban a túrót, a joghurtot, az 1 db tojássárgáját (lehet 2 is), a cukor 3/4-ét egy pici sóval és fahéjjal. Reszeljünk bele citromhéjat.
  3. Felverjük a két db tojásfehérjét a megmaradt cukorral. A kemény habbá vert fehérje 3/4-ét belekeverjük a tojássárgájás masszába.
  4. A tortaformába öntjük a masszát, rádobáljuk a megmaradt kenyérkockákat és legvégül a legtetejére elegyengetjük a megmaradt tojásfehérjét és megszórjuk szeletelt mandulával.
  5. Mehet is az előmelegített sütőbe, 170 °C-on, kb. 25-30 percet sütjük. Ha a teteje elkezdene megbarnulni, akkor levehetjük csak alsósütésre a sütőt. Nem fog megégni a teteje, de azért figyeljük. Hagyjuk felvágás előtt kihűlni a tortácskát.

Tálalás

  1. Összekeverünk egy kis joghurtot cukorral és fahéjjal, majd a tortaszelet tetejére csurgatunk egy kicsit. Tálalhatunk hozzá gyümölcsöt és pirított mandulát is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 723
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradt punnyadt drága teljes kiőrlésű kenyerem, amit eszem ágában nem volt kidobni. Mivel a zsemlébe töltött túró finom, így gondoltam egy torta kenyérlapokból is finom... FINOM is! :-)

Hozzávalók

Túrótorta összeállítása

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...