r
Nosalty Logó

Túrótorta Nomika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nomika
Túrótorta Nomika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Összesen 852 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Összesen 5103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Összesen 248 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 852 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3683.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.3 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    663 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 5103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a pici sót és a sütőport. Jól összedolgozzuk.
  2. Egy kerek tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. A tésztát vékonyan a kezünkkel belesimítjuk, az oldalára is jól felhozzuk.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, majd jól elkeverjük a cukorral, a tojássárgájával, az olajjal, a vaníliás cukorral, a vaníliás pudingporral és a végén óvatosan, lassan adagoljuk hozzá a tejet.
  2. A tölteléket lassan jól habverővel eldolgozzuk, és a tésztára öntjük.
  3. Előmelegített sütőbe rakjuk, és 170 Celsius fokon 45 percig sütjük.

Habhoz

  1. Amíg sül a tészta, a tojásfehérjéből a 3 kanál cukorral kemény habot verünk, amit szépen a süti tetejére kenünk, és még 15 percig sütjük 150 Celsius fokon.
  2. A formában hagyjuk kihűlni, de még forrón körbevágjuk egy késsel, hogy ne ragadjon a széléhez.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2560
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nomika 6 recept

Keresztanyukám Németországból hozta ezt a finom túrótorta receptet, nagyon könnyű elkészíteni, családom nagyon szereti.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...