r
Nosalty Logó

Túrótorta Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Túrótorta Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 949 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5684 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 949 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    412.4 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5454.6 g
  • Cink
    788 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1108 mg
  • Vas
    612 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1908 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1014.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3092 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 5684 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük.
  2. Ezalatt elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát laza mozdulatokkal egymásba forgatjuk, közben a kakaós lisztet is beleszórjuk.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és egy 24 centi átmérőjű tortakarikát ráteszünk, és körberajzoljuk. A piskótamasszát a közepére tesszük, majd egyenletesen a kör nagyságának megfelelően szétkenjük.
  4. Előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon kb. 15 percig sütjük. A papírt még forrón lehúzzuk róla, és a tésztát a tortakarikával kiszúrjuk, így leesik a túlfolyt rész.
  5. Az omlós tésztát ugyancsak kör alakúra lapítjuk, változatlan lánggal kb. 18 percig sütjük, még melegen kiszúrjuk.
  6. A töltelékhez a mazsolát annyi vízben, amennyi ellepi, felforraljuk, levében hűlni hagyjuk, végül jól lecsöpögtetjük. A túrót a citromhéjjal, porcukorral, vaníliás cukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát.
  7. A zselatint 1 dl hideg vízben néhány percig duzzasztjuk, utána kevergetve addig melegítjük, amíg föloldódik. Kissé hűlni hagyjuk, ezalatt a tejszínt kemény habbá verjük, majd a túrókrémbe forgatjuk óvatosan, végül az olvasztott zselatint is belecsorgatjuk.
  8. Összeállítás: az omlós tésztát a tortakarikába tesszük egy tálcán, megkenjük a lekvárral. A túrókrém felét rásimítjuk, ráfektetjük a kakaós piskótalapot, rákenjük a maradék túrós krémet, és elsimítjuk.
  9. Hűtőszekrényben legalább 3 órán át dermesztjük, utána forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, és leemeljük a formát róla.
  10. Díszítés: a zselatint fél dl vízben föloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínbe csorgatjuk. A felével körbekenjük a torta oldalát és tetejét, a többit habzsákba tesszük, és feldíszítjük vele a tortát. Citromcikkekkel díszítjük, a mogyorót és a csokoládét durvára törjük, és körbe tapasztjuk vele a torta oldalát, és díszítjük a tetejét is. A tejszínt ízlés szerint cukrozhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4414
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrótorta Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, nem túl édes, érdemes kipróbálni, nálunk bevált.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...