Túrótorta charlotte-osan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
18g finomliszt64 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
12g lekvár/ dzsem33 kcal
Túrótorta
-
75g sovány túró71 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
34g citrom5 kcal
-
10g méz30 kcal
-
6g zselatinfix8 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
Díszítés
-
1 kcal
-
2g cukor8 kcal
Összesen
513
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
175g finomliszt637 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
120g lekvár/ dzsem334 kcal
Túrótorta
-
750g sovány túró705 kcal
-
500g joghurt305 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
100g méz304 kcal
-
60g zselatinfix78 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Díszítés
-
20g piros ribizli11 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
5118
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
3.9g lekvár/ dzsem11 kcal
Túrótorta
-
24.1g sovány túró23 kcal
-
16.1g joghurt10 kcal
-
16.1g habtejszín47 kcal
-
10.9g citrom2 kcal
-
3.2g méz10 kcal
-
1.9g zselatinfix3 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Díszítés
-
0.6g piros ribizli0 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
Összesen
165
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 123.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
513
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 201.9 g
Zsír
-
Összesen 215.8 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1700 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4087.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 1232 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1609 mg
-
Nátrium 864 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 599.7 g
-
Cukor 390 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1234.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1997 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 128 mg
-
D vitamin: 363 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 1057 mg
-
Retinol - A vitamin: 1970 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1522 micro
Összesen
5118
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
17.5 dkg finomliszt
-
17.5 dkg cukor
-
6 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
6 ek lekvár/ dzsem
Túrótorta
-
75 dkg sovány túró
-
5 dl joghurt
-
5 dl habtejszín
-
2 db citrom
-
4 ek méz
-
3 csomag zselatinfix
-
2 csomag habfixáló
Díszítés
-
2 dkg piros ribizli
-
2 dkg cukor
Elkészítés
Piskóta
- 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk a tepsi alját, vagy sütőpapírral kibéleljük.
- Tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk.
- A sárgákat a cukorral és fél citrom héjával habosra keverünk.
- A lisztet többször átszitáljuk.
- A sárgájához felváltva adjuk hozzá kis adagokban a lisztet és a fehérjehabot. Nagy mozdulatokkal keverjük homogénre, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
- 15-20 percig sütjük. Ki kell bírni, hogy nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, de megéri. Miután lekapcsoljuk a sütőt, résnyire hagyott ajtóval még 5-8 percet pihentetjük odabent.
- Nedves konyharuhára kiborítjuk. Még üresen kicsit meghengergetjük, hogy rugalmas legyen a tészta, majd lekvárral megkenve jó szorosan feltekerjük. (Én a saját rebarbarás eperlekvárommal töltöttem.)
- Mivel standard méretű tortaformát használtam, ezért kb 1 cm-es szeletekre kell felszeletelni a tekercset. 25-27 szelettel érdemes gazdálkodni. A szeletekkel szorosan kibéleljük a tortaformát.
Túrótorta
- Habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, ezalatt össze lehet dobni a túrós alapot.
- A túrót, joghurtot, mézet, 2 citrom héját és ízlés szerint a levét összekeverjük.
- A túróba belekeverjük a tejszínhabot, majd a gyors zselatinnal fixáljuk.
- Beleöntjük a "túrótortát" a piskótás tortaformába, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
Díszítés
- A ribizliket megmossuk, de nem csöpögtetjük le teljesen.
- Kristálycukorba hempergetjük a fürtöket, és a tortára pakoljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1235
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 23.
Ajánló
Alapszabály a piskótához egészen friss és szobahőmérsékletű tojást használj a lisztet többször szitáld át a tésztát gyorsan állítsd össze, és azonnal tedd be a sütőbe a tepsi oldalát ne vajazd ki, mert akkor púpos lesz a tészta
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
78. születésnapra készült meglepetés. Most tekertem életemben másodszor piskótatekercset. Az első végeredménye a korábbi receptjeimnél. :)