r
Nosalty Logó

Túrótorta charlotte-osan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta charlotte-osan
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Összesen 513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Összesen 5118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Összesen 165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.9 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4087.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    599.7 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1057 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1970 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 5118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk a tepsi alját, vagy sütőpapírral kibéleljük.
  2. Tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk.
  3. A sárgákat a cukorral és fél citrom héjával habosra keverünk.
  4. A lisztet többször átszitáljuk.
  5. A sárgájához felváltva adjuk hozzá kis adagokban a lisztet és a fehérjehabot. Nagy mozdulatokkal keverjük homogénre, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
  6. 15-20 percig sütjük. Ki kell bírni, hogy nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, de megéri. Miután lekapcsoljuk a sütőt, résnyire hagyott ajtóval még 5-8 percet pihentetjük odabent.
  7. Nedves konyharuhára kiborítjuk. Még üresen kicsit meghengergetjük, hogy rugalmas legyen a tészta, majd lekvárral megkenve jó szorosan feltekerjük. (Én a saját rebarbarás eperlekvárommal töltöttem.)
  8. Mivel standard méretű tortaformát használtam, ezért kb 1 cm-es szeletekre kell felszeletelni a tekercset. 25-27 szelettel érdemes gazdálkodni. A szeletekkel szorosan kibéleljük a tortaformát.

Túrótorta

  1. Habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, ezalatt össze lehet dobni a túrós alapot.
  2. A túrót, joghurtot, mézet, 2 citrom héját és ízlés szerint a levét összekeverjük.
  3. A túróba belekeverjük a tejszínhabot, majd a gyors zselatinnal fixáljuk.
  4. Beleöntjük a "túrótortát" a piskótás tortaformába, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.

Díszítés

  1. A ribizliket megmossuk, de nem csöpögtetjük le teljesen.
  2. Kristálycukorba hempergetjük a fürtöket, és a tortára pakoljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1233
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 23.

Ajánló

Alapszabály a piskótához egészen friss és szobahőmérsékletű tojást használj a lisztet többször szitáld át a tésztát gyorsan állítsd össze, és azonnal tedd be a sütőbe a tepsi oldalát ne vajazd ki, mert akkor púpos lesz a tészta

Receptkategóriák

Receptjellemzők

78. születésnapra készült meglepetés. Most tekertem életemben másodszor piskótatekercset. Az első végeredménye a korábbi receptjeimnél. :)

Hozzávalók

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...