r
Nosalty Logó

Túrótorta charlotte-osan

NS
Túrótorta charlotte-osan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

513
Kalória
20.2g
Fehérje
60g
Szénhidrát
21.6g
Zsír
123.4g
Víz
170g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
39g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Összesen 513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Összesen 5118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Túrótorta

Díszítés

Összesen 165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.9 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4087.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    599.7 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1997 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1057 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1970 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1522 micro
Összesen 5118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és kivajazzuk a tepsi alját, vagy sütőpapírral kibéleljük.
  2. Tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk.
  3. A sárgákat a cukorral és fél citrom héjával habosra keverünk.
  4. A lisztet többször átszitáljuk.
  5. A sárgájához felváltva adjuk hozzá kis adagokban a lisztet és a fehérjehabot. Nagy mozdulatokkal keverjük homogénre, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
  6. 15-20 percig sütjük. Ki kell bírni, hogy nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, de megéri. Miután lekapcsoljuk a sütőt, résnyire hagyott ajtóval még 5-8 percet pihentetjük odabent.
  7. Nedves konyharuhára kiborítjuk. Még üresen kicsit meghengergetjük, hogy rugalmas legyen a tészta, majd lekvárral megkenve jó szorosan feltekerjük. (Én a saját rebarbarás eperlekvárommal töltöttem.)
  8. Mivel standard méretű tortaformát használtam, ezért kb 1 cm-es szeletekre kell felszeletelni a tekercset. 25-27 szelettel érdemes gazdálkodni. A szeletekkel szorosan kibéleljük a tortaformát.

Túrótorta

  1. Habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, ezalatt össze lehet dobni a túrós alapot.
  2. A túrót, joghurtot, mézet, 2 citrom héját és ízlés szerint a levét összekeverjük.
  3. A túróba belekeverjük a tejszínhabot, majd a gyors zselatinnal fixáljuk.
  4. Beleöntjük a "túrótortát" a piskótás tortaformába, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.

Díszítés

  1. A ribizliket megmossuk, de nem csöpögtetjük le teljesen.
  2. Kristálycukorba hempergetjük a fürtöket, és a tortára pakoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

78. születésnapra készült meglepetés. Most tekertem életemben másodszor piskótatekercset. Az első végeredménye a korábbi receptjeimnél. :)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...