r
Nosalty Logó

Túrótorta ahogy Zita készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta ahogy Zita készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.9 g

Zsír

  • Összesen
    263.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11447.9 g
  • Cink
    2606 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1622 mg
  • Vas
    2009 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    3519 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    82 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.3 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    250 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1851 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1507 micro
Összesen 5498 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.9 g
  • Cink
    117 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    90 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.

Töltelék

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét félretesszük, a többit pedig alaposan összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét keményre verjük, és összeforgatjuk a krémmel.
  3. Egy tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd a tészta kétharmadát az aljára, egyharmadát pedig az oldalára tapasztjuk.
  4. Beleöntjük óvatosan a masszát, majd előmelegített sütőben 160 fokon körülbelül 70 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7219
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 21.

Ajánló

Érdemes csak akkor levenni a tortaforma oldalát és szeletelni a süteményt, amikor már teljesen kihűlt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Jóbarátok c. sorozatban Rachel és Chandler ilyen tortát esznek, össze is vesznek rajta. Eldöntöttem, hogy megsütöm. :) Több receptből állítottam össze, szerintem tökéletes. Könnyű, habos, isteni! És ami fontos, a tésztája is nagyon jó, omlós linzertészta. Nekünk nagyon bejött, más túrótorta receptet nem is próbálok. ;)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...