r
Nosalty Logó

Túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 317 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.3 g

Zsír

  • Összesen
    240.2 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5699.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.8 g
  • Cukor
    239 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1052 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1839 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1419 micro
Összesen 4961 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.7 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Töltelék készítése:
  2. A tojássárgát kikeverjük a vajjal és a cukorral.
  3. Hozzáadjuk a villával áttört túrót, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  4. Összekeverjük.
  5. Tészta készítése:
  6. Elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját, krátert képezve beleütjük a tojást.
  7. Összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet, azzal is összedolgozzuk, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy rugalmas tésztánk legyen.
  8. Jól összegyúrjuk a tésztát és fél centi vastagra nyújtjuk.
  9. Összeállítás:
  10. A tortaformakarimájával megjelöljük annak méretét (26 cm) és a méretnél 1 cm-rel szélesebbre vágjuk ki a tésztából a körformát.
  11. Kibéleljük vele a kivajazott tortaforma alját.
  12. Rámerjük a tölteléket.
  13. A maradék tésztából hurkákat formálva először berácsozzuk a töltelék tetejét, majd a szélét is körberakjuk.
  14. Tojássárgával kenjük a rácsokat.
  15. Forró sütőbe téve lassan sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 525
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 115947
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 07.

Ajánló

Melegen, de még inkább hidegen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrótorta
Harmathy Ildikó 313 recept

Az Anna Malomban a vendégek egyik kedvence volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...