Túrós-sajtos pogi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kiscukrasz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
706
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
5653
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1532.9 g
-
Cink 83 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 735 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 374 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
706
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 183.9 g
Zsír
-
Összesen 322.4 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 914 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12263 g
-
Cink 666 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 2175 mg
-
Vas 512 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 2449 mg
-
Nátrium 5882 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 491.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 545.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3128 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 517 micro
-
Kolin: 600 mg
-
Retinol - A vitamin: 2992 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1628 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 816 micro
Összesen
5653
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 729.5 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 178 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A túrót áttörjük. A sajtot lereszeljük.
- Ha az élesztő felfutott, összegyúrjuk az alapanyagokat. Figyeljünk, hogy a só meg az élesztő ne nagyon barátkozzanak, mert az nem tesz jót a pogácsának.
- Megdagasztjuk a tésztát. (Én a kenyérsütőgépbe rakom be dagasztás programon, de akinek nincs, kézzel is tökéletesen meg tudja csinálni.)
- Ha kész a dagasztás, kinyújtjuk nem túl nagyra, és megszórjuk a sajt felével, majd felcsavarjuk, és hagyjuk egy fél órát kelni.
- Ezután kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagra, és tetszés szerint kiszaggatjuk.
- A tetejét tojásfehérjével és a maradék sajttal megkenjük, illetve szórjuk. (Én szoktam rá köménymagot is tenni, illetve a tésztába őrölt fűszerpaprikát. Jobb lesz tőle a színe.)
- Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 19047
- Feltöltés dátuma: 2010. július 24.
Ajánló
Vendégvárónak is tökéletes.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
kiscukrasz
5 recept
Nagymamámtól van a recept, sokszor készítem, itthon nagyon szeretik.