r
Nosalty Logó

Túrós-sajtos pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kiscukrasz
Túrós-sajtos pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5653 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.9 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    374 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 706 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.9 g

Zsír

  • Összesen
    322.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12263 g
  • Cink
    666 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    2175 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    2449 mg
  • Nátrium
    5882 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    517 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2992 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 5653 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.5 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A túrót áttörjük. A sajtot lereszeljük.
  2. Ha az élesztő felfutott, összegyúrjuk az alapanyagokat. Figyeljünk, hogy a só meg az élesztő ne nagyon barátkozzanak, mert az nem tesz jót a pogácsának.
  3. Megdagasztjuk a tésztát. (Én a kenyérsütőgépbe rakom be dagasztás programon, de akinek nincs, kézzel is tökéletesen meg tudja csinálni.)
  4. Ha kész a dagasztás, kinyújtjuk nem túl nagyra, és megszórjuk a sajt felével, majd felcsavarjuk, és hagyjuk egy fél órát kelni.
  5. Ezután kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagra, és tetszés szerint kiszaggatjuk.
  6. A tetejét tojásfehérjével és a maradék sajttal megkenjük, illetve szórjuk. (Én szoktam rá köménymagot is tenni, illetve a tésztába őrölt fűszerpaprikát. Jobb lesz tőle a színe.)
  7. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19047
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 24.

Ajánló

 Vendégvárónak is tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-sajtos pogi
kiscukrasz 5 recept

 Nagymamámtól van a recept, sokszor készítem, itthon nagyon szeretik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...