r
Nosalty Logó

Túrós-pudingporos liszt nélküli süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
Túrós-pudingporos liszt nélküli süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 623 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 623 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8312.1 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 2487 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.5 g
  • Cink
    106 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    49 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük, majd 15 - 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy a gríz kissé megdagadjon.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A masszát kimargarinozott, prézlivel meghintett tepsibe öntjük. 10 percig hagyjuk ezen a hőfokon, majd 175 fokra levéve a kb. 1/4 óra alatt tűpróbáig sütjük.
  4. Még melegen meghintjük porcukorral, és kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35 x 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 484
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 59154
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 24.

Ajánló

Mindig, ha könnyű, finom, túrós sütire vágyunk, lehetőleg gyorsan. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-pudingporos liszt nélküli süti
Szabolcsi Ildikó 20 recept

Ez a süti az Iza tantis sütim és egy máshol látott ötlet eredménye. Ez utóbbi az volt, hogy a sütibe liszt helyett pudingpor kerül. Az alapreceptemet kicsit feltupíroztam és ez lett belőle. Bátorságomra jellemző :), hogy első alkalommal ajándékba vittem, vagyis nem tudtam megkóstolni. Akkor nyugodtam meg, amikor telefonáltak, hogy azonnal áruljam el, hogyan készült, mert annyira finom. Azóta - ahogy már írtam is - nagy sláger.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...