r
Nosalty Logó

Túrós-pudingos csiga

5,0

3 ÉRTÉKELÉS52 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
pötyi64
Túrós-pudingos csiga
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1066
Kalória
30g
Fehérje
176.6g
Szénhidrátok
24.9g
Zsír
83.9g
Víz
52.5g
Koleszterin
5.4g
Rost
71.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1066 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1117.6 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 1066 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.9 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4470.5 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.5 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    335.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 4255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat és végül a puha margarint.
  3. A tésztánkat jól összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva kelni hagyjuk. (kb.1 óra)
  4. Míg kel a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A pudingot kevés tejjel és cukorral simára keverjük, majd hozzáöntve a többi tejet
  5. készre főzzük.
  6. Mikor elkészült, apránként belekeverjük a túrót. Megkóstoljuk, és ha igényli kevés cukrot tehetünk még hozzá.
  7. Végül hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett mazsolát.
  8. Mikor a tésztánk megkelt, fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük.
  9. Kb. 2 cm vastagra vágjuk. Lisztezett, zsírozott tepsibe rakjuk.
  10. Előmelegített sütőben sütjük. Hűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x4

Egy régebbi Kiskegyed konyhájában találtam ezt a receptet, és kipróbáltam némi változtatással. Ugyanis a töltelékhez erdei gyümölcsöt írt, de mivel nem volt itthon, a mazsola is megtette. Az élesztőnél pedig nem instantot használtam, hanem rendeset. Így is finom lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!