r
Nosalty Logó

Túrós porlós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nomika
Túrós porlós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.7 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8464.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1488 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.4 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 5281 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.1 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük előbb a túrótölteléket: egy edényben villával összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a mazsolát.
  2. A szobahőmérsékletű margarint jól eldörzsöljük a liszttel, majd a közepébe egy mélyedésbe belerakjuk a tojást, cukrot, sütőport és a tejfölt. Jól eldolgozzuk, összegyúrjuk, és két cipóba osztjuk (ezekből majd két lapot nyújtunk).
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik lapot, és margarinnal kikent tepsibe helyezzük, villával több helyen megszurkáljuk, szórunk rá egy kevés búzadarát (elsimitjuk, úgy, hogyaz egész lapot fedje be), majd rákenjük a túrótölteléket.
  4. A második lapot is kinyújtjuk, és befedjük vele a süteményünket.
  5. Előmelegített sütőben (alul-felül sütés)40 perc alatt 170 fokon megsütjük.
  6. Ha egy kicsit meghűlt, szeletelhetjük, tetejét porcukorral meghintve tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 52855
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nomika 6 recept

Anyukámtól tanultam ezt a porlós receptet, nagyon finom, könnyű elkészíteni és olcsó recept. Ha valaki zsírral szeretné elkészíteni, akkor tejföl helyett aludttej kell bele, máskülönben nagyon zsíros lesz, és nehezen kezelhető a tészta. A túró helyett lehet almatöltelék is: megpucoljuk az almát, lereszeljük, cukorral, fahéjjal, vanilin cukorral ízesítjük, majd kicsavarjuk, és így helyezzük az első lapra.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...