r
Nosalty Logó

Túrós pogácsa 10.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pogácsa 10.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 699 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5588 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1452.4 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 699 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    320.8 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11618.9 g
  • Cink
    666 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2386 mg
  • Nátrium
    5541 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2647 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 5588 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.4 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Krumplinyomón áttörjük a túrót. A tejet meglangyosítjuk, és elkeverjük a cukorral és az élesztővel, felfuttatjuk.
  2. A tejfölben simára keverünk 2 tojássárgáját és a sót.
  3. A lisztet tálba szitáljuk, nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
  4. Hozzáadjuk a túrót, az élesztős tejet és a tojásos tejfölt, és összegyúrjuk. (Egészen lágy tésztát kapunk.) Cipót formálunk belőle, és meleg helyen kelni hagyjuk.
  5. A sajtot megreszeljük, 1/4 részét félretesszük. A tésztát munkalapon 1 cm vastag téglalapra nyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, majd a hosszanti oldalán rétesszerűen feltekerjük. Letakarjuk, és meleg helyen ismét megkelesztjük (kb. fél óra)
  6. A tésztából kétujjnyi (3 cm) vastag, egyetlen hosszú csíkot nyújtunk. Tetejét megkenjük a maradék tojássárgájával, megszórjuk a félretett reszelt sajttal, és kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Ügyeljünk, hogy minél kevesebb "hulladékot" csináljunk, mert az újra összegyúrt tésztadarabkákból nyújtott tészta már nem lesz szép leveles! :)
  7. Egymástól tisztes távolságra sütőlapokra rakosgatjuk a pogácsákat, és forró sütőben szép pirosra sütjük.
  8. Frissen, langymelegen a legfinomabb, de másnapra is puha marad a tészta, kb. 60 darab pogácsa lesz a fenti alapanyagokból.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 61953
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki kedvence. Füstölt sajttal is kiváló! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...