r
Nosalty Logó

Túrós pite VnéEdit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Túrós pite VnéEdit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta lekenéséhez

Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta lekenéséhez

Összesen 4978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta lekenéséhez

Összesen 270 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.2 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.7 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6777.8 g
  • Cink
    1566 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    865 mg
  • Vas
    1208 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    61 mg
  • Mangán
    50 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.8 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    152 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    722 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 4978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368 g
  • Cink
    85 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta lekenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a cukorral, sóval, élesztővel összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a puha vajat, és a tejjel jól összedolgozzuk.
  2. Jól nyújtható tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát elfelezzük, 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyik tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük, majd a túróval krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet is, a jól megmosott citrom reszelt héját és a mazsolát is.
  5. A tölteléket a tésztára öntjük, elsimítjuk, és a másik tésztalappal beborítjuk. Villával jól megszurkáljuk több helyen. Felvert tojással lekenjük.
  6. 1 órát letakarva kelesztjük. Közben még kétszer lekenjük a felvert tojással, és egy kis tortavillával csíkokat húzunk a tetejére. 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6119
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Andi konyhájából készítettem egy kis elkészítési mód változtatással. Nagyon finom, ajánlom elkészítésre.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta lekenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...