r
Nosalty Logó

Túrós pite 5. - tésztájában krumplival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós pite 5. - tésztájában krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 872 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    257.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5513.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    569.6 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    323 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 5230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.2 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát a fentiekből összeállítjuk és amíg elkészül a töltelék, hűtőbe tesszük, mert olyan állagúnak kell lennie, mint a linzertésztának.
  2. Összeállítjuk a tölteléket: a túrót a tojások sárgájával, a porcukorral, citrommal, esetleg tejföllel kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük és lazán a túrós krémbe forgatjuk. Ha kell, búzadarát is teszünk bele, ez függ a túró minőségétől és a tojás nagyságától is.
  3. A hűtőből a tésztát kétfelé vesszük és tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Erre rásimítjuk a túrókrémet, és a tészta kinyújtott másik felével betakarjuk. Nem árt, ha villával megszurkáljuk a tetejét.
  4. A 200 fokra előmelegített sütőt, amint betettük a tepsit, visszavesszük 170 fokra, és megsütjük a pitét. (A sütő alsó fokán szoktam sütni, mert ott nem kap pirult színt, s kiszáradni sem fog.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10345
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 12.

Ajánló

Szerintem bármilyen alkalommal megállja a helyét, csak szeretni kell a túrót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mondanom sem kell - a zsírról lehet következtetni -, ez is kisanyukám recepje. Mindig frissen maradó sütemény, azonkívül nagyon finom és gyors. Most akadt a kezembe kis, sárga papírú receptje, és talán nosztalgiából sütöttem meg, persze az is szerepet játszott, hogy várom haza a gyerekeimet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...