r
Nosalty Logó

Túrós-narancsos stollen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KösziAnyu
Túrós-narancsos stollen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.6 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    260.7 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7043 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    2705 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    753.4 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 5798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.3 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a közepébe mélyedést formálunk. Beletesszük a tojásokat és a kétféle cukrot, majd összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat / puha margarint, a tehéntúrót, végül a mandulát, a kandírozott narancshéjat, a rumot és egy csipet sót. Ezután egynemű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 40 percig pihentetjük!
  3. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán kb. 32x42 cm-es lappá nyújtjuk. A hosszanti oldalakat 1-2 cm-re visszahajtjuk a tészta közepe felé, a rövidebb oldalakat pedig úgy hajtjuk egymás felé, hogy találkozzanak, de ne a tészta középen, hanem kb. az 1/3-ánál.
  4. Ezután a széleket kezünkkel lekerekítjük és hosszúkás, 5 cm vastagságú cipót formálunk belőle.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész-e. Nem baj, ha a közepén kissé megreped, ez nem von le a vizuális és élvezeti értékéből! :)
  6. Mikor kész, megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, és meghintjük porcukorral. Ezután újabb kenés és hintés következik, a műveletet összesen négyszer kell elvégezni. Ezután hagyjuk, hogy kihűljön és a cukros réteg megszilárduljon a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 8745
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Ajánló

Én kifejezetten narancsos stollent készítettem, de rengeteg dologgal fel lehet még dobni ezt a süteményt - tehetünk bele többféle kandírozott gyümölcsöt, reszelt citromhéjat és / vagy narancshéjat, mazsolát, őrölt szegfűszeget, fahéjat, aszalt gyümölcsöket, stb. Igazi ünnepi finomság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-narancsos stollen
KösziAnyu 23 recept

Anyukám nyüstölt, hogy süssek valamit a hűtőben várakozó túróból, és aztán elő is keresett nekem egy réges-régi receptet, amin aztán változtattam egy kicsit. Végül nagyon jól sikerült és szép nagy lett. Igazából ez a gyümölcskenyér német változata. Előnye, hogy jól becsomagolva 1 hétig is eláll.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...