r
Nosalty Logó

Túrós-meggyes piskótafantázia

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-meggyes piskótafantázia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Összesen 982 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Összesen 3929 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1868 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 982 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7472 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    2167 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.7 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 3929 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta készítése:
  2. Az egész(!) tojásokat habosra keverjük a porcukorral.
  3. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a túrót.
  4. Belekeverjök a réteslisztet, a sütőport, majd az olajat is elkeverjük benne.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz. A meggyeket elszórva lehet rakni sütés előtt a tetejére, azok szépen besüllyednek.
  6. A kész tésztát egy tálcára borítjuk és hagyjuk kihűlni.
  7. A krém készítése:
  8. Előírás szerint elkészítjük a vaníliapudingot.
  9. Ha kihűlt, belekeverjük a túrót, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét.
  10. Végül hozzáadjuk a lecsepegtett meggyet.
  11. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a zselatinos bevonó, amelyet a leírás szerint készítünk el, DE 3 dl meggylével.
  12. Összeállítás:
  13. Az elkészült krémet a túrós piskóta tetjére simítjuk és rákanalazzuk a tortazselét, amikor már lehet (ld: előírás).
  14. Hűtőbe tesszük legalább fél órára, ill. fogyasztásig.
  15. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 48743
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A meggyek szépen kiülnek a túrós krémre és ez kap egy nagyon szép mélyrózsaszínes-bordós bevonatot, ezzel esztétikailag is kényeztetve bennünket :). Párocskámnak és egyik barátunknak is nagyon ízlett ez a saját ihletésű sütemény. Az igazat megvallava megijedtem a krém elkészítésénél, hogy a meggy miatt nem szilárdul meg a puding annyira, de a zselatin szépen megfogta, így 3/4 óra hűtés után gyönyörűen szelhető lett szerencsére :) (vizes késsel). Szerintem más gyümölccsel is megállná a helyét, pl ribizli, körte, szőlő...  ki is fogom próbálni. Önmagában a túrós piskóta is nagyon finom, az adott gyümölccsel megtűzdelve.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...