r
Nosalty Logó

Túrós-mazsolás rétes Hobbycheftől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Túrós-mazsolás rétes Hobbycheftől
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

215
Kalória
13.9g
Fehérje
17.8g
Szénhidrátok
7.5g
Zsír
60.8g
Víz
50.2g
Koleszterin
197.6mg
Rost
5.5g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 215 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4505 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    486.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 1726 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.6 g
  • Cink
    146 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    67 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  2. A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a tojást, a cukrot, a reszelt citromhéjat, mazsolát összekeverjük.
  3. Az első tésztalapot ráfektetjük a sütőpapírral kibélelt tepsire, bekenjük olvasztott vajjal, majd rátesszük a következő három réteget. Mindegyiket megkenjük. Az utolsóra szórunk kevés zsemlemorzsát, majd rásimítjuk a tölteléket, ismét szórunk rá zsemlemorzsát, majd jönnek az újabb rétegek.
  4. Végül megkenjük a tetejét és az oldalát olvasztott vajjal, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Felszeleteljük, s megszórjuk vaníliás cukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyerekkoromban gyakran segédkeztem nagyanyámnak rétes készítésnél. Egy nagyméretű asztalra terített egy abroszt, s azon húzogattuk, az asztalt számtalanszor körbetáncolva, a tésztát lehelet vékonyra, ügyelve arra, hogy lehetőség szerint sehol se szakadjon meg. No de, hol van ma ekkora asztal, s hol van erre idő. Ó nem vajjal, hanem olvasztott disznózsírral kenegette a tésztát. Töltés után pedig egy konyharuhával feltekertük. Az eredmény isteni volt, a tészta papirusz vékonyságú volt, az íze pedig csodálatos. Szerintem ma már csak faluhelyen készül ehhez hasonló, néhány idős mamóka konyhájában.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Flódnis rétes

Imádom a flódnit és szinte bármilyen formában el tudnám fogyasztani. De tényleg! Hogy ezt bebizonyítsam, létrehoztam az alábbi rétest, ami a klasszikus karácsonyi sütemény minden ízét ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!