Túrós-mazsolás rétes Hobbycheftől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
215
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1726
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.1 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 125 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
215
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.1 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4505 g
-
Cink 1302 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 1003 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 1201 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 486.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
1726
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.6 g
-
Cink 146 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 113 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 67 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mazsolát beáztatjuk a rumba.
- A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a tojást, a cukrot, a reszelt citromhéjat, mazsolát összekeverjük.
- Az első tésztalapot ráfektetjük a sütőpapírral kibélelt tepsire, bekenjük olvasztott vajjal, majd rátesszük a következő három réteget. Mindegyiket megkenjük. Az utolsóra szórunk kevés zsemlemorzsát, majd rásimítjuk a tölteléket, ismét szórunk rá zsemlemorzsát, majd jönnek az újabb rétegek.
- Végül megkenjük a tetejét és az oldalát olvasztott vajjal, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Felszeleteljük, s megszórjuk vaníliás cukorral.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 12405
- Feltöltés dátuma: 2013. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Hobbychef
738 recept
Gyerekkoromban gyakran segédkeztem nagyanyámnak rétes készítésnél. Egy nagyméretű asztalra terített egy abroszt, s azon húzogattuk, az asztalt számtalanszor körbetáncolva, a tésztát lehelet vékonyra, ügyelve arra, hogy lehetőség szerint sehol se szakadjon meg. No de, hol van ma ekkora asztal, s hol van erre idő. Ó nem vajjal, hanem olvasztott disznózsírral kenegette a tésztát. Töltés után pedig egy konyharuhával feltekertük. Az eredmény isteni volt, a tészta papirusz vékonyságú volt, az íze pedig csodálatos. Szerintem ma már csak faluhelyen készül ehhez hasonló, néhány idős mamóka konyhájában.