r
Nosalty Logó

Túrós-málnás máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-málnás máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1725.1 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    294.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6900.4 g
  • Cink
    664 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    2312 mg
  • Vas
    519 mg
  • Magnézium
    582 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2229 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1648 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 4245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. A mákot összekeverjük az átszitált liszttel és a sütőporral. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A puha margarint a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéj. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos margarinhoz adjuk. A fehérjét a kristálycukorral krémes habbá verjük.
  3. A fehérjehab 1/3-át a margarinos alaphoz keverjük. A maradékot a lisztes keverékhez adjuk, és óvatosan egyneművé keverjük.
  4. Tortaformába öntve, elsimítjuk, megsütjük. Sütőből kivéve egy kis késsel körbevágjuk a forma szélénél, és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a túrókrémet. A hozzávalókat egy tálban a puha margarinnal habosra keverjük, majd a formában lévő kihűlt tésztára öntjük.
  6. Málnaszemekkel kirakjuk a torta tetejét, és hűtőbe téve, rövid ideig előhűtjük.
  7. A zselét a zacskóján lévő utasítás szerint elkészítjük, amit a torta tetejére öntünk. Újabb dermesztés után szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12507
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Ajánló

Elkészíthetjük más friss vagy akár fagyasztott gyümölcsökből is. Az utóbbi esetben a gyümölcs felrakása előtt 1 csomag habfixálóval szórjuk meg a krém tetejét, hogy az a fagyasztott gyümölcs levét megkösse.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a páromnak készítettem el... ő ennyire gyümölcsmániás. Szerinte nagyon finom süti lett, csinálhattam máskor is! :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...