r
Nosalty Logó

Túrós-málnás máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-málnás máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    73.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1725.1 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 1061 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.9 g

Zsír

  • Összesen
    294.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6900.4 g
  • Cink
    664 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    2312 mg
  • Vas
    519 mg
  • Magnézium
    582 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2229 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1648 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 4245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.4 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. A mákot összekeverjük az átszitált liszttel és a sütőporral. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
  2. A puha margarint a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéj. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos margarinhoz adjuk. A fehérjét a kristálycukorral krémes habbá verjük.
  3. A fehérjehab 1/3-át a margarinos alaphoz keverjük. A maradékot a lisztes keverékhez adjuk, és óvatosan egyneművé keverjük.
  4. Tortaformába öntve, elsimítjuk, megsütjük. Sütőből kivéve egy kis késsel körbevágjuk a forma szélénél, és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben elkészítjük a túrókrémet. A hozzávalókat egy tálban a puha margarinnal habosra keverjük, majd a formában lévő kihűlt tésztára öntjük.
  6. Málnaszemekkel kirakjuk a torta tetejét, és hűtőbe téve, rövid ideig előhűtjük.
  7. A zselét a zacskóján lévő utasítás szerint elkészítjük, amit a torta tetejére öntünk. Újabb dermesztés után szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12524
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Ajánló

Elkészíthetjük más friss vagy akár fagyasztott gyümölcsökből is. Az utóbbi esetben a gyümölcs felrakása előtt 1 csomag habfixálóval szórjuk meg a krém tetejét, hogy az a fagyasztott gyümölcs levét megkösse.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a páromnak készítettem el... ő ennyire gyümölcsmániás. Szerinte nagyon finom süti lett, csinálhattam máskor is! :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...